Se de skjulte optagelser: Sådan blev fyret vvs’er forsøgt presset til at melde sig ind i fagforening

Et møde i en skurvogn og et fagforeningsmøde »angående manglende medlemskab« var nogle af brikkerne i det forløb, der endte med en fyreseddel til vvs’eren Peter Hjelmgaard. Se de skjulte optagelser her.

 
De ansatte i vvs-virksomheden Christoffersen og Knudsen modtog en sms fra deres tillidsmand, der indkaldte til møde: »Angående manglende medlemskab af vores fagforening«. Peter Hjelmgaard fik sin kollega til at optage mødet. Her taler tillidsmanden. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Peter Hjelmgaard blev fyret fra sit arbejde som vvs’er i virksomheden Christoffersen og Knudsen, efter at han nægtede at skifte fagforening.

Før det nåede han at dokumentere forløbet gennem skjulte videooptagelser.

Sagen tog sin begyndelse, da Peter Hjelmgaard blev ringet op af sin tillidsmand, der spurgte, om han var medlem af Blik- og Rørarbejderforbundet.

Det var Peter Hjelmgaard ikke, han var medlem af Krifa, og han var tilfreds med sit medlemskab. Tillidsmanden forklarede ifølge Peter Hjelmgaard, at han skulle melde sig ind i Blik- og Rørarbejderforbundet. Det ville Peter Hjelmgaard ikke.

Dagen efter blev han kaldt til et møde i en skurvogn med sin chef, en byggeleder.

Se samtalen fra mødet i skurvognen her:

Kort tid efter mødet i skurvognen tikkede en sms fra tillidsmanden ind hos de ansatte i firmaet. »Angående manglende medlemskab af vores fagforening«, stod der i sms’en.

Peter Hjelmgaard fik sin kollega til at optage mødet på sin mobiltelefon. På mødet rejste tillidsmanden sig og bad om ro:

»Som mange af jer ved, har vi en mand, der ikke kan være medlem af fagforeningen. Vores lille klub her. Så vi har lavet en aftale med firmaet om den mand. Han har desværre skrevet under på en akkordaftaleseddel, så han kan ikke bare fyres,« begyndte tillidsmanden.

Peter Hjelmgaard var ansat på akkord i firmaet. Det betød, at det ville koste firmaet dyrt, hvis det fyrede ham midt i akkorden.

Tillidsmanden fortsatte:

»Så vi har lavet en aftale, der hedder, at han går alene, og at firmaet antager to selvstændige mestre til at hjælpe ham med at gøre sit arbejde færdigt. Når de to en halv måned er gået, og han er færdig med sin opgave, så bliver han fyret,« sagde tillidsmanden.

Videoen fra fagforeningsmødet kan ses øverst i artiklen.

Birger Abildgaard Villirs, administrerende direktør i Christoffersen og Knudsen, afviser, at fyringen skyldtes, at Peter Hjelmgaard ikke ville skifte fagforening. Læs hans forklaring og mere om sagen her.