Retssag afgjort: Kasi-familien får to års forbud mod at lede virksomheder

Sø- og Handelsretten giver tre personer, heriblandt Jesper 'Kasi' Nielsen, to års forbud mod at sidde i ledelsen i en dansk virksomhed.

Jesper Nielsen, bedre kendt som Kasi-Jesper.  Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I de næste to år må tre medlemmer af den konkursramte Kasi-familie ikke sidde med i ledelsen i nogen dansk virksomhed.

Det har Sø- og Handelsretten afgjort, skriver Finans.dk.

Jesper Nielsen, Annette Laustrup Nielsen og Dorthe Nielsen, som alle står bag Kasi ApS, har fået konkurskarantæne for »groft uansvarlig forretningsførelse«. De skal alle tre træde ud af ledelsen i de virksomheder, som de i dag sidder i.

Politisag er ikke afgjort

Advokat Boris Frederiksen havde som kurator i boet efter Kasi Aps indstillet, at de tre fik karantæne. Sideløbende har han anmeldt familien til politiet for uregelmæssigheder ved salg af miniandele i en strid mellem Kasi-familien og smykkevirksomheden Pandora.

De 13,8 millioner kroner, der kom ind på salget af miniandele, blev overført fra Kasi ApS til familiens smykkevirksomhed Amazing Jewelry ApS. Det er penge, Boris Frederiksen tidligere har krævet betalt tilbage.

Oveni har Jesper 'Kasi´ Nielsen overtrådt en tavshedspligt, som hans selskab havde indgået med Pandora om voldgiftssagen.

Afgørelsen faldt fredag i sidste uge og pålægger desuden de tre hver at betale 22.500 kroner for at dække udgifterne til statskassen.

Jesper 'Kasi' Nielsen meddelte i juli i år på Facebook, at han dropper sin seks og et halvt år lange sag mod Pandora om den såkaldte earnout-aftale. Han har ment sig snydt af smykkeselskabet, som han og familien blev købt ud af i 2010 for 385 millioner kroner, men hvor han mente sig berettiget til en ekstrabetaling.