Kasi-Jesper dropper sag mod Pandora: »En ordentlig mavepuster«

Efter mange års kamp dropper Jesper »Kasi« Nielsen nu earnout-sagen mod Pandora, skriver han i et opslag på Facebook.

Jesper »Kasi« Nielsen dropper årelang sag om earnout-aftale mod Pandora. Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Jesper »Kasi« Nielsens årelange og meget omtalte sag mod Pandora om en såkaldt earnout-aftale får nu sin ende.

Det skriver han selv i et opslag på Facebook, hvor det fremgår, at han sammen med kammeradvokaten Boris Frederiksen har valgt at opgive sagen.

»Pandora var for dygtige og den uafhængige revisor kunne desværre ikke finde, hvor de havde snydt os,« skriver han blandt andet i opslaget.

Sagen har stået på i seks og et halvt år og har været en »utrættelig kamp«, skriver han:

»Vi gjorde 'whatever it takes' men en ordentlig mavepuster til familien Nielsen idag ift. vores Earnout sag mod Pandora,« lyder det i hans opslag.

Jesper »Kasi« Nielsen har ellers så sent som i december 2020 udtalt sig ganske skråsikkert om sagen. I en artikel i Finans sagde han dengang:

»Tror du virkelig, at min familie er blanket af? Altså, jeg er ikke ked af det. Du kan ikke slå mig ned. Jeg har lært at navigere i dette minefelt, og jeg beskytter mig selv. Jeg er klar til at slås med hvem som helst, for jeg ved, jeg har ret. Jeg er milliardær, det skal du forstå. Jeg har bare ikke fået pengene endnu.«

Earnout-sagen går helt tilbage til 2010, hvor han blev købt ud af smykkefirmaet Pandora. Udover en kontant betaling på 385 millioner kroner forhandlede han en earnout-aftale på plads, som indebar en yderligere betaling i 2015 afhængig af, hvordan Pandora klarede sig på den videre færd.

Da Pandora skulle gøre earnout-aftalen op var indtjeningen i salgsselskabet faldet drastisk, og derfor blev den ekstrabetaling, Jesper »Kasi« Nielsen så frem til, opgjort til nul kroner.

Jesper »Kasi« Nielsen afslutter opslaget med ordene:

»Der er altid en mening med alt her i livet – nogen gange kan den bare gemme sig lidt.«

Privatpersoner satsede på sagen

Retsopgøret har været underlagt en fortrolighedsaftale, som forbyder parterne at udtale sig. De måtte end ikke bekræfte, at sagen overhovedet eksisterede.

Jesper »Kasi« Nielsen har dog fortalt vidt og bredt om sagen flere gange, hvilket ifølge Finans har kostet ham adskillige bøder undervejs, som var den direkte årsag til, at både Kasi ApS og han selv er blevet erklæret konkurs.

Han har selv ment, at Pandora bevidst har flyttet penge og aktiver rundt mellem selskaberne for at undgå et overskud i lige netop det selskab, Pandora CWE, han ville få en fortjeneste af.

Berlingske afdækkede i august 2019, hvordan erhvervsmanden havde lanceret en offentlig kampagne, hvor det blev muligt for private personer at købe andele i den fordring, Jesper »Kasi« Nielsen og hans familie mente, de havde til gode hos Pandora.

Han udloddede dengang andele af fordringen for 10.000 kroner stykket.

Berlingske lavede en optælling i en Facebook-gruppe for investorer kaldet Aktieporteføljen, som viste, at hundredvis erklærede sig tiltrukket til tilbuddet. Omvendt mente mange dog, at det var bedst at holde sig væk.