Business-overblik: Kammeradvokaten stiller skarpt på Kasi-Jesper

Her er de vigtigste businessnyheder, du bør kende til, før du for alvor tager hul på dagen. Vi læser erhvervsnyhederne og tjekker aktiekurserne, før du står op, så du fra morgenstunden kun behøver at læse én artikel for at være opdateret.

De senere år har Boris Frederiksen fra Kammeradvokaten brugt adskillige timer på at undersøge Jesper »Kasi« Nielsens kuldsejlede virksomheder. Men arbejdet er tilsyneladende langt fra overstået. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Joakim Rimer Rasmussen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Godmorgen og velkommen til onsdagens Business-overblik.

Som altid klæder vi dig på med dagens erhvervshistorier fra morgenstunden. I dag skal det blandt andet handle om det kriseramte selskab Green Impact Ventures, som er færdig på børsen.

Men vi skal også omkring en udskiftning i toppen af milliardforetagendet Lars Larsen Group samt iværksætteren Jesper »Kasi« Nielsen, som igen er havnet i problemer.

Kriseramt firma dropper klage – bliver smidt af børsen

Kriseramte Green Impact Ventures, der tidligere hed Waturu Holding, er færdig i de danske børslister.

Det står klart, efter selskabet i en børsmeddelelse oplyser, at det alligevel ikke agter at klage til Finanstilsynet over Nasdaq First Norths afgørelse om at stryge Green Impact Ventures fra børsen.

»Bestyrelsen fastholder sig kritik af Nasdaq First Norths beslutning, men en klage vil fastholde selskabet i en uholdbar situation, som kan vare længere end seks måneder og som medfører yderligere omkostninger, uden at selskabet har mulighed for at rejse mere kapital,« skriver selskabet med hovedkontor i Vejle i sin meddelelse.

Beslutningen om at afliste Green Impact Ventures kommer i kølvandet på en række kritiske artikler i Finans, der blandt andet har afsløret, hvordan ejerne bag selskabet trækker et spor af konkurser og retstvister efter sig.

Jysk-topchef stopper – scorer topjob i Lars Larsen Group

Den nuværende topchef for Jysk, Jan Bøgh, rykker et stort skridt op ad rangstigen.

I en pressemeddelelse melder Jysk således, at han i fremtiden skal være øverste direktør hos virksomhedens ejer, Lars Larsen Group.

»Jeg har aldrig lagt skjul på, at retail er rygraden i Lars Larsen Group. Derfor er jeg glad for, at Jan har sagt ja til at påtage sig en mere overordnet rolle. Alle retailselskaberne i Lars Larsen Group kan få gavn af Jans store viden og erfaring,« siger Jacob Brunsborg, formand i Lars Larsen Group og søn af stifter Lars Larsen.

Kammeradvokaten stiller skarpt på Kasi-Jesper

Boris Frederiksen fra Kammeradvokaten vil nu se nærmere på, hvordan en stor mængde varer fra det konkursramte Amazing Jewelry havnede hos en salgsorganisation i USA ledet af iværksætteren Jesper »Kasi« Nielsen.

Det skriver Finans.

Kammeradvokaten er kurator i Amazing Jewelry, som blev stiftet af netop Jesper »Kasi« Nielsen i 2016, men siden gik konkurs.

Og partner Boris Frederiksen er overrasket over, at der pludselig er dukket smykker fra Amazing Jewelry op hos et nyt selskab med tydelige tråde til iværksætteren.

»Jeg har aldrig hørt om, at der var nogle Amazing-varelagre i USA. Da Amazing gik konkurs, var der kun efterladt en butik, som var næsten tom med et lager til en værdi i underkanten af 100.000 kroner. Det er nye informationer, som vi vil kigge på. Vores interesse fokuserer naturligvis på, til hvilke vilkår og til hvilken pris smykkerne er solgt,« siger Boris Frederiksen til Finans.

Ifølge ejeren af den omtalte salgsorganisation, Søren Colding, som i øvrigt er Jesper »Kasi« Nielsens svoger, er der ikke foregået urent trav.

Tre forhold, som investorerne bør holde øje med

Andreas Østerheden, chefstrateg i Nordea, har i dag fokus på disse områder:

1. Aktier havde endnu en moderat kedelig dag i går, og faldene var begrænsede i størrelsesordenen 0,5 procent-0,8 procent på de ledende amerikanske indeks. I fravær af vigtige markedsmæssige nyheder er der ikke en direkte katalysator for et skift i markedsudviklingen, og jo længere vi kommer hen på ugen, desto mere begynder investorernes øjne at rette sig mod næste uges rentemøde i den amerikanske centralbank.

I mellemtiden vil der fortsat være fokus på eventuelle nyheder omkring den finanspolitiske pakke i USA, som demokraterne på nuværende tidspunkt forsøger at få fremlagt til budgetforhandlingerne. I ugens løb er der kommet flere detaljer på de forslåede skatteforhøjelser som bl.a. indbefatter højere beskatning af virksomheder og velhavende individer.

2. Her til morgen kan man som investor igen tune ind på Kina, hvor vi har fået den seneste bunke af data for investeringsaktiviteten, industriproduktionen og detailsalget. Alle komponenter er kommet ud under analytikernes forventninger. Relativt værst ser det ud for detailsalget, som sandsynligvis tynges mest af det fornyede fokus på nedlukninger som følge af spredningen af deltavarianten.

3. Mens inflationstallene i går var blandt ugens højdepunkter, så bliver i dag nu heller ikke kedelig på den økonomiske front. Her får vi nemlig tal for industriproduktionen i juli måned i Euroområdet og for USA i august måned. Der er forventeligt stadig flaskehalsproblemer, der understøtter industriproduktionen en tid endnu, så udbuddet stadig har svært ved at følge med den stærke efterspørgsel efter genåbningen.

Derudover vil ECBs Philip Lane tale, og det kan give lidt mere information i lyset af ECBs rentemøde i sidste uge. Her annoncerede man en (lille) neddrosling af obligationsopkøbsprogrammet i den kommende tid.

Det sker på markeder

USA lukkekurser tirsdag

Dow Jones -0,84 procent

S&P 500 -0,576 procent

Nasdaq -0,45 procent

Indeks ondag kl. 06.40

Japan Nikkei -0,37 procent

Hongkong Hang Seng -0,95 procent

Kina CSI +0,31 procent