Regionale vindere i Entrepreneur of the Year – her er de seks danske finalister

Netcompanys ansigt udadtil er adm. direktør og medstifter André Rogaczewski. Her ses han ved sidste års Entrepreneur of the Year, der blev afholdt i Forum. Fold sammen
Læs mere
Foto: Asger Ladefoged
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Foto: Sofie Mathiassen.

Netcompany – André Rogaczewski

Lige siden etableringen ved årtusindeskiftet er det bare gået fremad for københavnske Netcompany A/S. Virksomheden udvikler store, driftstabile IT-løsninger for både det offentlige og virksomheder og har i dag 1.700 medarbejdere fordelt på otte kontorer i fem lande.

Netcompanys ansigt udadtil er topchef og medstifter André Rogaczewski. Han var også frontfigur, da Netcompany i foråret 2018 tog det helt store spring og blev noteret på Københavns Fondsbørs.

André Rogaczewski er meget involveret i at skabe den IT-kyndige arbejdskraft, som erhvervslivet så hårdt mangler. Det gør han bl.a. i Netcompany, der selv uddanner medarbejdere, og gennem sit virke som formand for repræsentantskabet i Fonden for Entreprenørskab, der bl.a. udvikler undervisningsmateriale om iværksætteri.

Foto: Asger Ladefoged.

Mountain Top – Henrik Støwer Petersen

Frederikssund-virksomheden Mountain Top ApS producerer ladudstyr til biltypen pickup-truck. Den type produktion er usædvanlig i Danmark, men Mountain Top har alligevel kunnet gøre det, fordi den fokuserer benhårdt på nyeste produktionsteknologi.

Virksomhedens historie bygger på 40 års familieejerskab, men i foråret 2018 købte kapitalfonden Axcel dog aktiemajoriteten. Det betød, at den hidtidige ledelse i form af ægteparret Marie-Louise og Lars Bjerg overlod rattet til nye kræfter. Fremover er det administrerende direktør Henrik Støwer Petersen, der har ansvaret for at styre virksomheden mod nye tinder.

Mountain Top har omtrent 200 ansatte og er kendt for at være en rummelig arbejdsplads, som samtidig er stålsat på at bevise, at teknologi gør det profitabelt at have industriproduktion herhjemme.

Mobile Industrial Robots – Thomas Visti

Robotteknologien stormer frem i disse år, og det nok vigtigste hotspot for udviklingen er Odense. Det er også her, at vækstvirksomheden Mobile Industrial Robots ApS hører hjemme. Den udvikler og sælger bl.a. autonome mobile robotter, som virksomhedskunderne kan bruge til at effektivisere deres arbejdsgang.

Den blot fem år gamle virksomhed er ledet af adm. direktør Thomas Visti, der er et velkendt navn i den fynske klynge af robotvirksomheder. Han har startet et hurtigkørende væksttog, der nu er nået op på over 100 ansatte.

Mobile Industrial Robots blev i foråret 2018 købt af amerikanske Teradyne. Overtagelsen har dog ikke været udslagsgivende for den hidtidige heftige vækst, da Mobile Industrial Robots er profitabel og dermed selv har kunnet finansiere sine ekspansive markedstiltag.

NTG Continent – Michael Hjort

Danmark har traditionelt stået stærkt på transportområdet, og i Kolding finder man en virksomhed, som bærer den fakkel videre. NTG Continent A/S gør sig i vejtransport, og det har den gjort så godt, at den siden etableringen i 2011 er svulmet til at blive en transportkoncern med 1.400 ansatte i 98 afdelinger i 25 lande.

Michael Hjort var med til oprindeligt at etablere den i dag heftigt voksende koncern, der adskiller sig fra andre transportvirksomheder ved at have en meget bred ejerskabskreds. Han er i dag group director, Business development.

Normalen i NTG er, at de enkelte vognmænd har en del af ejerskabet, og den opbygning kan meget vel have været en vigtig faktor i virksomhedens vækst. Når man er medejer, så er der nemlig et ekstra incitament til at knokle for sagen.

Bila – Jan Bisgaard Sørensen

Bila A/S er et projekthus, der leverer automatiseringsløsninger, som ofte trækker på udviklingen inden for robotteknologi. Selv om Bila formelt er forankret i Nykøbing Mors, er der reelt tale om en knopskudt virksomhed med afdelinger i flere danske byer.

Den adm. direktør er Jan Bisgaard Sørensen, som er bror til en af de oprindelige stiftere. Virksomheden har siden 1988 hjulpet industrien med automatiseringsløsninger, men reelt er det først det seneste årti, det er begyndt at gå rigtig stærkt.

Bila har i dag tæt på 350 medarbejdere og omsætningen ligger tæt på den halve milliard. Væksten ventes at fortsætte, da industrivirksomheder verden over er dybt fokuserede på produktionsoptimering. Og det er her, Bila excellerer. Innovation er simpelthen kernen i virksomheden.

Foto: Claus Fisker.

Søstrene Grene – Mikkel Grene

Det kan godt være, at virksomheden hedder Søstrene Grene A/S, men i dag er det reelt brødrene Grene, der styrer den verdenskendte butikskæde. Mikkel og Cresten Grene tegner som henholdsvis administrerende direktør og konceptansvarlig en dansk vækstsucces, som har meget høje ambitioner.

De to brødre overtog i 2012-2013 den allerede knopskudte butikskæde, som deres forældre havde etableret i 1973. Konceptet havde bevist sit værd på dansk jord, men brødrenes ambitioner rakte længere end det.

I dag er Søstrene Grene en international virksomhed, som sælger sine finurlige lavprisprodukter til hjemmet i 200 butikker i mere end 15 lande, men det stopper ikke her. Søstrene Grene-konceptet, der bl.a. er baseret på franchise-tagning, ventes at vokse endnu mere i de kommende år.