Søstrene Grenes internationale eventyr imponerer i vækstkonkurrence

Butikskonceptet Søstrene Grene er på få år gået fra at være et dansk foretagende til at blive internationalt. Vækstraterne har vakt så meget opsigt, at virksomheden bag nu også kan kalde sig regional vinder af Entrepreneur of the Year.

søstrene grene
Virksomheden bag butikskonceptet Søstrene Grene blev onsdag aften kåret som vinder af den midtjyske konkurrenceregion i vækstdysten Entrepreneur of the Year. Fra vesntre: Thomas Hejbøll, Group accounting manager, Mikkel Grene, CEO, Anette Nielsen, Retail accounting manager, og Martin Kofoed Lundgaard, CFO. Fold sammen
Læs mere
Foto: EY

Virksomheden bag butikskonceptet Søstrene Grene blev onsdag aften kåret som vinder af den midtjyske konkurrenceregion i vækstdysten Entrepreneur of the Year.

Søstrene Grene Holding ApS fejede alle konkurrenter af banen til det regionale finaleevent i Aarhus, og revisionshuset EY, der står bag den årligt tilbagevendende virksomhedskonkurrence, fastslog da også, at der er flere gode grunde til, at Søstrene Grene fortjener at komme i spotlightet.

Virksomheden har i juryens øjne vist imponerende tal og markant vækst. Juryen fremhæver både eksekveringen, og at der er tale et koncept, der også holder uden for landets grænser, skriver EY i en pressemeddelelse. Det er dog ikke mindst det faktum, at virksomheden i dag spinder guld på det strategiskifte, som et generationsskifte for fem år siden resulterede i, som er værd at hædre, lyder det fra Jens Weiersøe Jakobsen, partner i EY og ansvarlig for region Midtjylland i EY Entrepreneur Of The Year.

»Den regionale jury peger bl.a. på et succesfuldt generationsskifte, hvor anden generation i familien har skabt vækst og internationalisering, har løftet kvalitet og sortiment og styrket leverandørforhold, bl.a. i Kina med fokus på egenproduktion og eget brand,« siger han i meddelelsen.

Søstrene Grene har i dag over 200 butikker fordelt over 15 lande. Den udvikling ventes at fortsætte, og virksomheden har efterhånden sikret, at den kan bære den voldsomme vækst ved bl.a. at udbygge sin infrastruktur og lagerkapacitet. De kommende år kan vise sig at blive ekstremt spændende for brødrene Mikkel og Cresten Grene, der i dag leder virksomheden.

EYs vækstkonkurrence bliver afholdt for 22. år i Danmark i disse dage og torsdag aften bliver den sidste regionale vinder fundet, når konkurrencen lander i Nordjylland. Alle de regionale vindere er kandidater til at vinde den helt store nationale pris, som bliver uddelt til landsfinalen, der løber af stablen 29. november i København.

Det går generelt godt for de danske vækstvirksomheder, og specielt Midtjylland trækker for i år. I alt møder 1.603 virksomheder de skrappe vækstkrav, der giver adgang til konkurrencen EY Entrepreneur Of The Year mod 1.361 sidste år. Midtjylland ligger i top målt på antal vækstvirksomheder. I forhold til sidste år har København 12 procent flere vækstvirksomheder (i alt 340), mens fremgangen i det midtjyske er oppe på 19 procent (i alt 349) i år, skriver EY.

Udviklingen gør, at EY ikke er bange for at kalde Midtjylland for »Danmarks vækstdynamo«.

»Erhvervslivet i regionen har rigtig godt gang i hjulene, og vi har mange, der kan præstere høj vækst. Jeg synes, at vi ser et meget bredt felt i år og vækst på tværs af sektorer. Der er bl.a. virksomheder inden for entreprise og byggeri og underleverandører til industrien, men også succeser inden for fx rådgivning, design og e-handel. Der er en positiv afsmitning på virksomheder i hele regionen,« siger Jens Weiersøe Jakobsen.