IT-komet bliver vækstvinder i København

Netcompany løb onsdag aften med sejren i vækstdysten Entrepreneur of the Year i den københavnske konkurrenceregion. Frederikssund-virksomheden Mountain Top vandt den sjællandske region.

Det var ikke første gang, Netcompany og dens topchef André Rogaczewski indtog podiet i vækstdysten. Fold sammen
Læs mere
Foto: Sofie Mathiassen

Onsdag aften blev virksomhedsdysten Entrepreneur of the Year skudt i gang til et event på Nationalmuseet i København. Her blev vinderne af både den sjællandske og den københavnske konkurrenceregion kåret, og det var et par velkendte virksomhedsnavne, der endte med at stjæle rampelyset.

Vinderen for den københavnske konkurrenceregion blev IT-virksomheden Netcompany, der er en virksomhed, som for alvor har trukket overskrifter i 2018. Virksomheden har fortsat sin imponerende vækst og er nu nået op på 1.700 medarbejdere, og derudover blev den i foråret børsnoteret.

Netcompanys seneste præstationer var et solidt grundlag for, at juryen i konkurrencen besluttede sig for, at det skulle være den danske IT-komet, som blev kåret som regionsvinder i år, forklarer Anders Flymer-Dindler, associate partner i EY og ansvarlig for region København i EY Entrepreneur Of The Year, i en pressemeddelelse.

»Den regionale jury hæfter sig blandt andet ved Netcompanys flotte vækst, også i antal medarbejdere. Samtidig forstår virksomheden at bringe nye kompetencer ind med fokus på diversitet. Juryen noterer sig også, at konceptet har vist sig særdeles holdbart og er blevet trykprøvet efter en succesfuld børsnotering. Desuden viser opkøb og etableringer, at der er skalérbarhed uden for landets grænser,« siger Anders Flymer-Dindler.

Det var ikke første gang, Netcompany og dens topchef André Rogaczewski indtog podiet i vækstdysten, der lige nu bliver afholdt for 22. gang herhjemme. Sidste år løb Netcompany også med regionssejren og modtog tillige den såkaldte Growth-pris ved landskåringen i Entrepreneur Of The Year.

Vinderen af den sjællandske konkurrenceregion blev ligeledes kåret onsdag aften, og her var det også en velkendt genganger, der havde fejet al modstand af banen. Mountain Top, der producerer ladudstyr til biltypen pickup-truck, vandt lige som sidste år sin region.

Mountain Top blev i 2018 solgt til kapitalfonden Axcel, og det havde juryen også noteret sig, lyder det fra Søren Smedegaard Hvid, partner i EY og direktør for EY Entrepreneur Of The Year.

»Mountain Top Industries er en innovativ virksomhed, der vækster som aldrig før, og samtidig formår de at tiltrække nye kompetencer til lokalområdet for at følge med den kraftige udvikling. Dermed sikrer de, at vigtige industriarbejdspladser fastholdes i Danmark,« siger han og tilføjer:

»Et nyt ejerskab i 2017 har åbnet for at tage den dansk ejerledede eksportsucces endnu længere ud i verden, og juryen vurderer, at her er en virksomhed, der ganske enkelt ikke er til at komme udenom.«

Med afholdelsen af den sjællandske og københavnske regionsfinale onsdag er årets vækstdyst skudt i gang. Torsdag aften er det på Fyn, at der skal findes en vinder. I næste uge gælder det konkurrenceregionerne Nordjylland, Midtjylland samt Syd- og Sønderjylland.