Playstation 4 havde en dejlig jul

5,6 millioner eksemplarer af Sonys storsælgende spillekonsol lå under juletræet og befæster dermed den solide markedsandel.

Playstation 4 fotograferet torsdag den 26. juli 2018 Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Claus Rasmussen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

LAS VEGAS, USA: Verdens ubestridt mest populære spillekonsol er oven på en god jul fortsat Sonys Playstation 4.

Sonys topchef gennem snart et år, Kenichiro Yoshida, kunne mandag aften på verdens største messe for forbrugerelektronik, Consumer Electronics Show (CES), i Las Vegas i det sydvestlige hjørne af USA fortælle, at der til jul blev solgt over 5,6 millioner Playstation 4-konsoller. Dermed har Playstation 4, siden den første udgave kom på markedet i 2013, solgt i alt 91,6 millioner eksemplarer på verdensplan.

Det rækker stadig til, at Playstation 4 sidder på omkring 56 procent af markedet for spillekonsoller med Microsofts Xbox på andenpladsen med en markedsandel på omkring 26 procent og 42,8 millioner solgte eksemplarer. Som en sikker nummer tre ligger Nintendos Switch, som til dato har solgt i over 27 millioner eksemplarer og dermed øger sin markedsandel konstant - senest til over 17 procent, viser tal fra analyseportalen VGChartz.

Kenichiro Yoshida bekræftede i oktober 2018, at den japanske teknologigigant arbejder på en afløser for Playstation 4, selv om han ikke officielt ville omtale den som Playstation 5.

Spillekonsollerne, som kobles til TV- eller computerskærmen, er udfordret af mobilspil til smartphones, som er lettere at tage med sig rundt og spille videre på. Markedet for mobilspil anslåes at være på 70 milliarder dollars, svarende til 454 milliarder kroner.

Berlingske dækker Consumer Electronics Show (CES). Berlingske er inviteret af Danske Mediedistributører.