Parken afviser påstande efter aktieturbulens

FCK-ejeren Parken afviser, at der en større kapitalforhøjelse på vej, efter et medie tidligere tirsdag skrev om dette.

Parken afviser, at en kommende kapitalforhøjelse skulle være på tale. Det står dog klart, at Parken er særdeles hårdt ramt af coronakrisen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Parken afviser, at der er en større kapitalforhøjelse på vej i selskabet, der blandt andet ejer fodboldklubben FC København. Det sker, efter at InsideBusiness tirsdag skrev, at hovedaktionærerne var blevet bedt om at stille en garanti på en kvart milliard kroner.

Parken-aktien var i løbet af tirsdagen faldet med mere end ti procent, men er efter en meddelelse fra Parken steget en smule.

InsideBusiness skrev, at Nordea, der er Parkens hovedbankforbindelse, kræver, at Parkens tre storaktionærer, der tæller Lars Seier og de to jyske erhvervsfolk Erik Skjærbæk og Karl Peter Korsgaard Sørensen, senest 1. februar skal stille en garanti om at skyde 250 millioner kroner ind i klubben. Det skulle ske som en del af plan, der senere skulle føre til en større kapitaludvidelse.

»Dette er et usandt postulat, og der er ikke igangværende forhandlinger om et sådant indskud eller en aktieemission, således som det urigtigt påstås i artiklen,« skriver bestyrelsesformand Bo Rygaard i en meddelelse til Fondsbørsen.

B.T. citerede også historien, hvilket har fået Parken-storaktionær Lars Seier til tasterne på Facebook.

»Jeg ved ikke, hvad der p.t. foregår hos B.T., men desperationen for at få kliks er åbenbart ved at tage helt overhånd. I dag med denne fine overskrift på en udokumenteret citathistorie. Det største drama for mig i dag har været at bestemme, hvad jeg skulle have til frokost,« skriver Lars Seier.

Erhvervsmanden er stærkt utilfreds med Insidebusiness og B.T.

»Jeg kan godt tillade mig at sige, at jeg synes, at både opfinderen af denne historie, InsideBusiness, og den ukritiske viderebringer B.T., der lige skal give overskriften lidt ekstra clickbait-gas, burde skamme sig. Ganske meget, faktisk, for der er mindre investorer, der køber og sælger på disse løgnehistorier,« hedder det fra Seier.

InsideBusiness fastholder imidlertid historien, fremgår det af i en kommentar til B.T.:

»Det er helt naturligt, at der er drøftelser mellem Nordea og Parkens ejere omkring selskabets alvorlige situation. Når man ser på Parkens seneste regnskab samt forventningerne til indeværende år, vil det kun være en fordel, hvis koncernens aktionærer skød friske penge ind for at skabe ro om virksomheden og FCK,« skriver mediet.

Parken er hårdt ramt af coronakrisen. FC København har misset det europæiske gruppespil, ligesom klubbens kampe finder sted uden tilskuere. Samtidig er også det Parken-ejede badeland Lalandia påvirket af de mange coronarestriktioner.

Det betyder, at Parken kan være på vej mod et dundrende underskud på over 300 millioner kroner i år. Samtidig har selskabet en gæld på over 1,2 milliarder kroner og er i gang med et stort byggeprojekt i Vestjylland.

Situationen er så alvorlig, at Nordea ifølge InsideBusiness vil have selskabets aktionærer til at stille med yderligere kapital. Banken har også krævet en udførlig plan for, hvordan man har tænkt sig at manøvrere gennem de kommende 6 til 12 måneder.

»Det er klart, at Parken må betegnes som en meget svær sag. Det er ikke længere et spørgsmål om, hvorvidt der skal yderligere kapital i selskabet, men hvornår,« siger en kilde med indgående kendskab til de igangværende forhandlinger mellem Parkens aktionærer og Nordea til InsideBusinss.

Parken oplyser, at selskabet ikke har yderligere kommentarer til historien.