Mærsk opjusterer for anden gang på to måneder

Trods coronakrisen går det godt for A.P. Møller - Mærsk, Danmarks største virksomhed. Nu hæver selskabet igen forventningerne.

Trods coronakrisen går det godt for A.P. Møller - Mærsk, Danmarks største virksomhed. Nu hæver selskabet igen forventningerne. Fold sammen
Læs mere
Foto: Amanda Perobelli/Ritzau Scanpix

A.P. Møller - Mærsk hæver igen forventningerne til indtjeningen i 2020. Det er anden gang på to måneder.

Selskabet, der når det kommer til omsætning, er Danmarks største virksomhed, regner nu med (målt på EBITDA) at tjene mellem 50 og 53 mia. kroner i 2020. Tidligere ventede selskabet højst at indtjeningen ville nå 50 mia. kroner.

Mærsk forklarer ikke opjusteringen, men det hænger sandsynligvis sammen med pæne fragtrater, der kommer, efter forbrugerne har købt flittigt ind af produkter, der blandt andet er fremstillet i Kina.

Virksomheden, der fremlægger regnskab onsdag morgen, understreger dog, at coronasmitten fortsat gør udsigterne for fremtiden meget usikre.

»Markedssituationen og de fremadrettede forventninger er fortsat præget af en usikkerhed, der er højere end normalt grundet mulige COVID-19-forstyrrelser«, skriver selskabet i en kort meddelelse forud for regnskabet.

I oktober hævede selskabet forventningerne til overskuddet i 2020 til mellem 47 og 50 mia. kroner.  Dengang sagde topchef Søren Skou, at mængden af fragt var steget hurtigere end forventet efter nedlukningerne i foråret. Han forklarede, at selskabets omkostninger samtidig var under god kontrol.

Mærsk har siden 2016 været gennem et større strategisk skifte, der er ved at have forvandlet virksomheden til en logistik- og transportkoncern, efter alle energiforretningerne er skilt fra.

A.P. Møller - Mærsk vil fremlægge regnskab onsdag morgen omkring kl. 8.