Parken hamret i gulvet af coronakrise: Kæmpe underskud på vej

2020 står til at blive et regulært rædselsår for Parken Sport & Entertainment, der står bag fodboldholdet F.C. København. For anden gang på blot tre uger må selskabet nedjustere forventningerne til årets resultat, der kan ende med et underskud på over 300 millioner kroner.

Det står skidt til med økonomien i selskabet bag F.C. København. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Det går dårligt sportsligt. Og det går dårligt økonomisk.

For anden gang på tre uger må Parken Sport & Entertainment, der er selskabet bag FC København, nedjustere forventningerne til årets resultat.

I begyndelsen af oktober ventede Parken et underskud før skat, som i værste fald ville lande på omkring 250 millioner kroner.

Fredag middag oplyser Parken i en fondsbørsmeddelelse, at det faktisk bliver langt værre. Nu kalkulerer selskabet med et resultat før skat, der kan ende med et underskud på langt over 300 millioner.

»Ændringen foretages med baggrund i de realiserede resultater for de første ni måneder af 2020 samt forventningerne til fjerde kvartal, hvor de fortsatte covid-19-foranstaltninger vil påvirke forretningsomfanget i segmenterne Lalandia og F.C. København & Stadion negativt,« skriver selskabet.

Nedjusteringen tidligere på måneden begrundede Parken med, at F.C. København havde tabt til det upåagtede kroatiske hold Rijeka, hvilket betød, at F.C. København ikke længere havde mulighed for at deltage i gruppespillet i UEFA Europa League.

En uge efter den fiasko fyrede klubben sin mangeårige træner, norske Ståle Solbakken.

»Med den seneste udmelding fra regeringen kan vi ikke forvente, at vi kan byde vores fans indenfor i Parken foreløbig. Det er en trist og alvorlig udvikling for fodbolden i Danmark, og vi mener heller ikke, at der er evidens for nødvendigheden af en så restriktiv tilgang. Vi har tværtimod bevist, at vi kan have op mod 8.000 tilskuere under sundhedsforsvarlige forhold. Jeg vil opfordre regeringen til at gentænke beslutningen og vise vilje til imødekommenhed«, siger Bo Rygaard, der er bestyrelsesformand i Parken Sport & Entertainment, i en meddelelse om selskabets seneste nedjustering.