Parken forventer underskud på op til 200 millioner

Selskabet bag FCK går fra at forvente et lille overskud til at forvente et underskud mellem 150-200 millioner.

Coronapandemien har tvunget FC København til at nedjustere sine forventninger til regnskabsåret 2020. Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere

Coronapandemien gør ondt på Parken Sport & Entertainment, der er selskabet bag FC København.

I en fondsbørsmeddelelse fredag klokken 17.58 oplyser selskabet, at det forventer at komme ud af regnskabsåret 2020 med et underskud på mellem 150 og 200 millioner kroner før skat.

Tidligere forventede selskabet at komme ud med et resultat mellem 0 og 20 millioner kroner i overskud.

Den nye resultatforventning er behæftet med stor usikkerhed, lyder det i fondsbørsmeddelelsen.

Forventningen baserer sig blandt andet på, at FC København skal kvalificere sig til Europa League gruppespil i den kommende sæson, hvilket har en værdi af 50 millioner kroner før skat.

Selskabet forventer at komme ud af 2020 med en omsætning i niveauet 550-650 millioner kroner. Tidligere hed forventningerne 900-950 millioner kroner.

Parken Sport & Entertainment ejer også Lalandia-badelandene, der længe holdt lukket på grund af coronavirus.

Bestyrelsesformand Bo Rygaard siger i en pressemeddelelse, at både FCK og Lalandia har leveret tilfredsstillende resultater i en svær tid.

»Vi er fortsat i en situation, som bogstaveligt talt ændrer sig fra dag til dag i begge retninger.«

»Det er naturligvis frustrerende og ærgerligt, at covid-19-pandemien har ramt os hårdt over en bred front fra fodbolden til Lalandia, men vi kan glæde os over, at både FC København og Lalandia under de vanskelige forhold har leveret tilfredsstillende resultater,« siger bestyrelsesformanden.

/ritzau/