På bare seks år har kendt, dansk Michelin-restaurant tabt 87 millioner kroner. Igen igen viser nyt regnskab underskud

Den københavnske restaurant Alchemist viser underskud i sine regnskaber. Det er ikke første gang – men der er en grund til det, mener investor.

Rasmus Munk er manden bag den verdenskendte restaurant Alchemist, som laver underskud år efter år i regnskaberne. Mathias Svold

Alchemist er verdens ottendebedste restaurant og ligger på Refshaleøen i indre København. Restauranten er desuden også kåret som Europas bedste.

Men restauranten har i årevis haft store tab på bundlinjen. Det viser selskabets regnskaber.

Børsen beskriver, at virksomheden samlet set har tabt 87 millioner kroner siden 2018, hvilket selvsagt ikke er småpenge.

Det nyeste regnskab viser, at det er lykkedes for Alchemist at mindske sit underskud til 9,7 millioner kroner i 2023-regnskabsåret sammenlignet med året før, hvor det lå på 14,7 millioner kroner.

I 2019 blev restauranten genfødt på Refshaleøen, hvor rigmanden Lars Seier Christensen lagde en investering på 80 millioner kroner og blev hovedaktionær. Han har desuden også investeret massivt i Michelin-restauranten Geranium.

Lars Seier Christensen har tidligere forklaret til Finans, at regnskaberne er påvirket af de omfattende omkostninger, som relanceringen af restauranten har medført.

Alchemists mission er at give gæsterne en »helhedsoplevelse«. Det er yderst svært at få et bord, og en menu koster 5.400 kroner. Mathias Svold

I det seneste regnskab fremgår det, at resultatet før afskrivninger giver et overskud på 663.000 kroner, hvilket »ledelsen anser som tilfredsstillende, henset til de makroøkonomiske forhold i regnskabsåret«.

Det vurderes videre, at selskabet har nok kapital til at fortsætte driften »mindst indtil 31. december 2024«.

Grundlægger, administrerende direktør og køkkenchef Rasmus Munk åbnede Alchemist i 2015 på Østerbro, hvor det var et mere intimt sted med plads til færre gæster ad gangen.

Alchemist havde lokation på Østerbro i to år.

Derefter lukkede restauranten og forberedte sig til relanceringen på Refshaleøen og slog atter dørene op i 2019.