Også Philips kaster sig over ny tv-teknologi

Årets nye fladskærme fra den hollandske elektronikgigant skal sikre klarere farver med dybere sort og får følgeskab af OLED-tv i mindre størrelser.

Philips udvider sit tv-sortiment med nye mini-LED-tv, som skal konkurrere med de glasklare OLED-skærme, som nu også kan købes i mindre modeller. Fold sammen
Læs mere
Foto: Philips

Også Philips er nu klar med fladskærms-tv med den nye mini-LED-teknologi – som flere tv-producenter satser på – men udvider samtidig også sin serie af glasklare OLED-skærme.

Det sker oven på et 2020, som har sat nye rekorder for elektronikproducenterne og har gjort Danmark til europamester i ekstra køb.

Bedre farver, mere sort og ingen slør

Ifølge Kostas Vouzas, der er administrerende direktør for Europa i TP Vision, der producerer Philips-tv, steg salget af fjernsyn i 2020 så meget, at »det har passeret vores mest optimistiske forventninger«.

Tre procent flere Philips-tv blev der solgt, og samtidig steg Philips' markedsandel af de dyrere OLED-skærme med 20 procent, mens salget af hovedtelefoner og lydbarer, som sikrer et større lydbillede i fladskærmene, blev fordoblet.

Nu ankommer de første Philips-tv med den nye mini-LED-teknologi – en hær af meget små komponenter, som giver bedre farver, en mere præcis sort farve og intet slør på de større LCD-tv-skærme.

Philips' primære konkurrenter, Samsung og LG Electronics, præsenterede tidligere på måneden i forbindelse med verdens største forbrugerelektronikmesse, Consumer Electronics Show (CES), deres første mini-LED-skærme. De ventes at blive en konkurrent til OLED-skærmene, der hidtil har været betragtet som tv-verdenens topmodeller – også prismæssigt.

Lys på alle fire sider

Philips' første mini-LED-tv kan købes i 65 og 75 tommer og får debut i butikkerne til sommer. De er udstyret med den nyeste udgave af Philips' »tv-hjerne«, P5-processoren, der hele tiden justerer billedet og farverne ud fra et væld af lynhurtige beregninger.

Samtidig er de nye mini-LED-tv udstyret med Philips' egen Ambilight-funktion, hvor fjernsynet udsender farvet lys på alle fire sider. Det matcher det aktuelle billede på skærmen og skal gøre det »blødere« for øjnene at se tv, fordi der ikke er skarpe overgange til fjernsynets omgivelser.

OLED-serien af tv udvides med modeller fra 48 til 65 tommer, der kommer i handlen i løbet af foråret. Også OLED-tv har Ambilight på alle fire sider og anvender P5-hjernen til at få billedet til at stå så klart som muligt.

Priserne på fladskærmene, der alle benytter Googles Android-software som styresystem, er endnu ikke offentliggjort.

Trådløse ørepropper og de særlige hovedtelefoner, der udnytter hovedskallen til at skabe bedre lyd, er en del af 2021-sortimentet inden for lyd fra Philips. Fold sammen
Læs mere
Foto: Philips.

Også fokus på lyd

Philips opdaterer samtidig sit sortiment af lydbarer med sin første i Fidelio-lydserien. Ligeledes kommer der nye, trådløse ørepropper, hovedtelefoner og de særlige hovedtelefoner, som anvender hjerneskallen som resonansrum til at give en fyldigere lyd.

Den hollandske elektronikgigant Philips har udliciteret sin tv-produktion til TP Vision og står derfor ikke selv for Philips-fjernsynene på samme måde, som Nokias telefoner i dag ikke fremstilles af Nokia, men af selskabet HMD Global, der er stiftet af tidligere Nokia-folk. Philips koncentrerer sig i dag om at udvikle elektronik til sundhedsverdenen.

TP Vision har hovedsæde i Holland og ejes af Hongkong-selskabet TPV Technology.