LG overvejer at droppe sine smartphones

Skarp konkurrence med Samsung, Huawei og Apple har givet den sydkoreanske elektronikgigant milliardstore tab på sine mobiltelefoner over de seneste fem år. Nu skal der træffes en afgørelse for fremtiden.

Elektronikgiganten LG skal nu beslutte sig for, om der fortsat er en fremtid i at producere smartphones på et hårdt marked. Fold sammen
Læs mere
Foto: Kim Hong-Ji/Reuters/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

LG overvejer at indstille sin mobilproduktion efter milliardstore tab over de seneste fem år.

Den sydkoreanske elektronikgigants topchef, Kwong Bong-seok, har fortalt de ansatte, at det kan komme på tale at sælge, nedskalere eller helt lukke smartphoneafdelingen i 2021.

»Uanset hvilke ændringer der sker i smartphoneforretningsdivisionen, vil bemandingen blive bevaret, så der er ingen grund til bekymring,« lød hans melding ifølge dagbladet The Korea Herald.

Underskud 23 kvartaler i træk

LG har de seneste fem år haft et samlet underskud på omkring fem billioner won (27,8 milliarder kroner) på sin mobilproduktion, og der har flere gange været snak om, at LG ville neddrosle eller frasælge sin mobildivision.

Den har haft underskud 23 kvartaler i træk. LG besluttede derfor i 2019 at udlicitere produktionen at sine telefoner i den billige ende og i mellemklassen af prisskalaen.

Kwong Bong-seok blev LGs topchef i januar 2020 og lovede da at få vendt mobilforretningen i 2021.

Blot to procent af smartphonemarkedet

Der er voldsom konkurrence på smartphonemarkedet, som domineres af ligeledes sydkoreanske Samsung, der er verdens største, samt amerikanske Apple og kinesiske Huawei. LG, der ligesom Samsung og Huawei producerer mobiltelefoner med Googles mobilsoftware Android, har forsøgt at skille sig ud fra mængden med telefoner som G7, G8, V40 og V50 samt senest Velvet- og Wing-modeller, men det har ikke skabt noget gennembrud.

LG havde i efteråret 2020 ifølge analysefirmaet Counterpoint blot to procent af det globale smartphonemarked efter at have solgt 6,5 millioner telefoner mod 7,2 millioner i efteråret 2019.

Ikke siden 2017 har LG-telefoner ligger blandt danskernes fem foretrukne mobilmærker, viser tal fra analysehuset IDC, der følger teknologimarkederne tæt. I Danmark dominerer Apple og Samsung, hvis markedsandele begge ligger omkring 40 procent, mens Huawei, Xiaomi og OnePlus indtager 3.-5.-pladserne med fra fem procent og nedefter.

Udrullelig smartphoneskærm på vej

LG arbejder nu på en telefon med sammen- og udrullelig skærm, fortalte LGs teknologidirektør, Il-Pyung Park, tidligere på måneden i forbindelse med verdens største forbrugerelektronikmesse, Consumer Electronics Show (CES). Han forventer at få den på markedet i løbet af i år.

Hvor mobilmarkedet presser LG, har elektronikgiganten til gengæld solidt fat i fladskærms-tv-markedet. Her er LG førende med de glasklare OLED-skærme, selvom Samsung også her er verdens største.

LG kommer med regnskab for fjerde kvartal 29. januar.