Ørsted-formand kåret til Danmarks bedste bestyrelsesformand

Bestyrelsesformand Thomas Thune Andersen er blevet kåret som den bedste af sin slags. Han har formået at løfte Ørsted ind i den grønne tidsalder, lyder begrundelsen.

Thomas Thune Andersen er blevet kåret til årets bestyrelsesformand. Han mener, at godt lederskab er at tage velovervejede beslutninger, og tvivl er vigtig i den proces. Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Thomas Thule Andersen sidder for bordenden hos energigiganten Ørsted. Og det gør han så godt, at revisorfirmaet PwC netop har kåret ham til Årets Bestyrelsesformand.

Juryen lægger blandt andet til grund, at han for tre år siden med succes fik Ørsted børsnoteret i danmarkshistoriens største børsnotering. På samme måde har han formået at flytte Ørsted fra at være en virksomhed med fokus på fossile brændsler til højere grad at tjene penge på vedvarende energi.

»Ørsted har været igennem en vellykket omstilling af forretningen til vindenergi og har sammen med partnere i det seneste årti investeret 165 mia. kr. i grøn energi. Investeringerne skal intensiveres, og målet er, at Ørsted skal investere 200 mia. kr. i grøn energi frem mod 2025. Visionen er at skabe en verden, der udelukkende kører på grøn energi, og det fortjener anerkendelse,« siger Mogens Nørgaard Mogensen, administrerende direktør i PwC. Han henviser blandt andet til Ørsteds køb af de amerikanske energiselskaber Deepwater Wind og Lincoln Clean Energy, som eksempler på Ørsted gode grønne investeringer.

»Thomas Thune Andersens mission er at skabe samfundsmæssig værdi. Det er troen på, at en virksomhed, der skaber værdi for samfundet, har en længere levetid, der ligger bag. Og Thomas Thune Andersen har i den grad været med til at accelerere en udvikling, der er til gavn for samfundet: overgangen til bæredygtig energi,« siger Mogens Nørgaard Mogensen ifølge en pressemeddelelse, og understreger at Thomas Thune Andersens indsats har været med til sætte Danmark på verdenskortet.

I 2015 fortalte Thomas Thune Andersen om hemmeligheden bag godt lederskab.

»For en topleder er det ikke et kriterie i sig selv at tage hurtige beslutninger. Det er bedre at overveje de forskellige muligheder, og tvivl hos en topleder er et vigtigt redskab, netop når der skal tages store beslutninger. I perioden, hvor man tager beslutningen, er det afgørende at spørge sig selv, om det er det rigtige, man gør. Derved kan man være sikker på, at alle problemstillinger er dækket af,« sagde Thomas Thune Andersen dengang til Berlingske.

Det er 13. gang, PwC kårer Danmarks bedste bestyrelsesformand. Sidste år vandt Vagn Ove Sørensen, bestyrelsesformand for cementvirksomheden FLSmidth & Co.