Ny streamingtjeneste tiltrækker ti millioner kunder – på én dag

Det begyndte for alvor at tage fart i 1928, da en ung Walt Disney sammen med tegneren Ub Iwerks skabte figuren Mickey Mouse. Nu har Walt Disney-koncernen lanceret streamingtjenesten Disney+, som allerede den første dag fik ti millioner abonnenter. Den store interesse smittede af på aktiekursen.

Walt Disney-koncernen lancerede tirsdag den 12. november sin nye streamingtjeneste Disney+ i USA og Canada. På blot et døgn fik tjenesten de første ti millioner abonnenter. Fold sammen
Læs mere
Foto: Robyn Beck/AFP/Ritzau Scanpix

Disneys nye streamingtjeneste er en seermagnet fra første dag, hvor den fik ti millioner til at tegne abonnement. Det oplyste Walt Disney-koncernen onsdag – et døgn efter den store lancering 12. november.

Disney+ er i første omgang gået i luften i USA og Canada med et abonnement, der koster syv dollar om måneden, hvilket svarer til knap en 50er. Dermed melder Disney-koncernen sig på banen som en ambitiøs konkurrent til Netflix og HBO.

Den store kundetilstrømning kom bag på analytikerne, som havde forventet, at det ville tage meget længere tid for Disney+ at nå op på så mange abonnenter.

»Det tog HBO omkring fire år at nå op på ti millioner streamingabonnenter,« sagde medieanalytiker Geetha Ranganathan onsdag til Bloomberg.

Disney-koncernen har ikke oplyst, hvor mange af de ti millioner nye kunder der har betalt for deres abonnement.

Største kurshop i syv måneder

Interessen for Disney+, hvor man ud over det traditionelle Disney-univers får adgang til Pixar, Marvel, Star Wars og National Geographic, sendte desuden aktiekursen i vejret med en stigning på 6,8 pct. onsdag – den største stigning i syv måneder, skriver Bloomberg.

Geetha Ranganathan, medieanalytiker

»Det tog HBO omkring fire år at nå op på ti millioner streamingabonnenter.«


Fremgangen for Disney på børsen onsdag var knap så god for konkurrenten Netflix, som måtte tage et kursfald på minus 3,7 pct.

Den succesfulde Walt Disney-koncern er stiftet i 1923 af Walter Elias Disney, som i 1928 sammen med tegneren Ub Iwerks skabte tegneseriefiguren Mickey Mouse. Den berømte mus er faktisk en videreudvikling af kaninen Osvald, som de to også stod bag, men ikke ejede rettighederne til.

Op gennem 1930erne fik Mickey Mouse selskab af vennerne Anders And, Pluto og Fedtmule. Walt Disney døde 65 år gammel i 1966, men koncernen fortsatte sit væksteventyr og er i dag blandt verdens største mediekoncerner.