Ny KPMG-boss: Nu tjener vi penge i Danmark

Det internationale KPMG-netværk har postet en halv milliard kroner i reetableringen af KPMG på det danske marked. Nu er der ikke længere brug for økonomisk rygstød, fortæller KPMGs nye topchef, Henrik R. Mulvad.

Den genrejste KPMG-forretning kan fejre fem års fødselsdag med en omsætning på 700 mio. kr., fortæller den nye KPMG-boss, Henrik R. Mulvad. Fold sammen
Læs mere
Foto: Nils Meilvang

For to uger siden havde Henrik R. Mulvad sin første arbejdsdag hos KPMG, hvor han 1. februar overtager CEO-posten fra Thomas Hofman-Bang. Sidstnævnte fik for fem år siden opgaven at reetablere KPMG i Danmark, efter at de tidligere KPMG-partnere var stemplet ud af KPMG-netværket og havde forlovet sig med rivalen EY.

Henrik R. Mulvad overtager en forretning, som er vokset fra nul til 700 mio. kr. i de forgangne fem år, men som stadig har efternølerstørrelse sammenlignet med de tre andre Big Four-revisions- og rådgivningsvirksomheder, Deloitte, PwC og EY.

Men det er en stærk forretning, han overtager, konstaterer Henrik R. Mulvad med KPMGs nye årsregnskab i hånden.

»Vi har høje vækstrater, og vi fastholder vores position som det hurtigst voksende Big Four-firma i Danmark. Så det er et godt sted at starte,« siger den nye KPMG-boss, der er headhuntet fra Deloitte.

Regnskabet viser, at KPMG i det forgangne år voksede over 20 pct. Væksten er især drevet af omsætningsfremgang i rådgivningsforretningen på 28 pct. og i skatteforretningen på 25 pct. Revisionsforretningen, som er den mindste af de tre forrretningsben, voksede med seks pct.

Reetableringen på det danske marked er sket med økonomisk støtte fra det internationale KPMG-netværk, der indtil videre har postet en halv milliard kroner i det danske KPMG-selskab. Mest i etableringsåret, da der blev tilført knap 160 mio. kr., men år for år er beløbet trappet ned til 32 mio. kr. i det seneste regnskabsår, hvor pengene gik til strategiske initiativer, herunder rekruttering.

Sidste år ansatte KPMG over 100 ansatte, og lige så mange ventes at komme til i 2019.

Tjener penge nu

KPMGs danske forretning er ifølge den nye KPMG-boss nu ved at være der, hvor der ikke længere er brug for økonomisk rygstød.

»Vi har fået noget fødselshjælp, men sidste år tjente vi penge, og det kommer vi også til at gøre i år, så vi er stort set selvforsynende,« siger han.

Artiklen fortsætter under grafikken.

En af Henrik R. Mulvads første opgaver bliver at genbesøge KPMGs strategi, som har 2022 som sigtepunkt. Til den tid skal KPMGs omsætning runde en milliard kroner, og det bliver den nye KPMG-boss' opgave at lægge sporene, der skal føre KPMG i mål.

Hidtil er KPMG vokset organisk, og det er også forudsætningen for milliardomsætningen i 2022. Men hvis KPMG kan fastholde momentum, kan målet potentielt nås via organisk vækst inden 2022.

»Vi har en god platform for at vokse. Vi har dybe kompetencer inden for de områder, vi har satset på indtil videre, men selvfølgelig er der masser af hvide pletter på kortet, hvor vi skal bygge op, og jeg skal få forretningen til at vokse. Vi skal blandt andet fokusere mere på større kunder, og så skal vi opbygge nogle flere industriteam med stærke, lokale profiler. På revisionsdelen oplever vi stor fremgang på midtmarkedet, og det momentum skal vi også fastholde,« siger Henrik R. Mulvad.

Mulige opkøb

Men også opkøb kan sende KPMGs omsætning over en milliard kroner, og i så fald kan KPMGs danske forretning igen få behov for penge fra det globale KPMG:

»Vi skal have hjælp til det, hvis vi gerne vil købe op, for de penge har vi ikke sparet op. Men KPMG har hidtil været ekstremt velvillige, og da KPMG i Danmark oplever den stærste vækst i Europa i KPMG-regi, kan det ikke udelukkes, vi vil modtage støtte fremadrettet eksemplvis til strategiske opkøb,« siger han.

Han understreger, at opkøb næppe bliver det første, han kaster sig over, men fortæller, at det vil være mest sandsynligt med opkøb inden for rådgivningsområdet.

»Det kunne være et nichefirma inden for data analytics,« siger han.

Data & Analytics, kunstig intelligens og robot-automatisering er områder, hvor KPMG Danmark ifølge Mulvad står stærkt med god opbakning fra det globale KPMG.

»Globalt vil KPMG investere fire mia. dollar over de næste fire år i ny teknologi, bl.a. i den kommercielle brug af kunstig intelligens, og det vil selvfølgelig også komme KPMG i Danmark til gode,« siger han.