Ny Chromecast med indbygget TV og højttaler fra Google

Internetgiganten håber at komme ind i flere hjem med sin nye efterårskollektion.

Den nye Chromecast, som gør det muligt at projicere skærmbilledet fra en PC, tablet eller smartphone over på fladskærmsfjernsynet, får nu både fjernbetjening og indbygget Google TV-brugerflade. Fold sammen
Læs mere
Foto: PR

En ny trådløs højttaler og en opdateret Chromecast er internetgiganten Googles seneste træk for at få bedre fat i flere forbrugere, før Amazon og andre konkurrenter gør det.

Nest Audio-højttaleren til 799 kroner afløser den hidtidige Google Home-højttaler og har blandt andet fået indbygget teknologi fra den dyrere Google Home Max-højttaler, som gør den i stand til at tilpasse lyden til de omgivelser, som den står i – for eksempel ved baggrundsstøj.

Den kan spille 75 procent højere end forgængeren og har fået forstærket bassen med 50 procent. Den kommer i handlen i Danmark 15. oktober.

Nest Audio er Googles seneste trådløse højttaler uden skærm eller kamera men med indbygget talegenkendelse. Fold sammen
Læs mere

Ovalt design og indbygget TV-flade

Nest Audio blev sammen med en ny Chromecast, som gør det muligt over hjemmets trådløse net at projicere skærmbilledet fra en PC, tablet eller mobiltelefon til en TV-skærm, og en ny Pixel 5-smartphone præsenteret som Googles efterårsnyheder onsdag aften.

Den nye Chromecast er blevet gjort oval mod hidtil cirkelrund men hænger stadig i en gummistrop ud fra HDMI-stikket i fladskærmsfjernsynet. Den er prissat til 50 dollar (317 kroner), nogenlunde som den af de nuværende modeller, der ikke kan overføre billeder i ultra-HD-opløsning (så skal man købe storebroderen til dobbelt pris).

Den nye Chromecast kan imidlertid overføre i ultra-HD-kvalitet og har fået indbygget Google TV – en pendant til Apple TV og til Amazons Fire TV, hvor man kan se indhold fra streamingtjenester som Netflix og Disney+. Det er en opdateret udgave af TV-softwaren Android TV, som mange kender fra deres nuværende fladskærms-TV.

Brugerfladen har fået nyt design, og Chromecasten har fået en fjernbetjening med genvejsknapper til bl.a. Netflix og med mulighed for stemmestyring gennem talegenkendelsessoftwaren Google Assistent.

Chromecast med Google TV kommer i handelen i nogle europæiske lande, ikke Danmark, 15 oktober.

Ny Pixel-telefon

Pixel 5-telefonen er Googles anden 5G-telefon og vil koste fra 699 dollar i USA – inklusiv tre måneders abonnement på de fleste af Googles tjenester. Telefonerne sælges kun i udvalgte lande.

Kamerasoftwaren er opdateret, så den bedre kan optage, når det er mørkt, og stabiliseringsfunktionen er forbedret, når man filmer. Ligesom Samsung garanterer Google nu, at Pixel 5 kan opdateres tre år ud i fremtiden med nyeste version af styresystemet Android og sikkerhedsrettelserne hertil.

Google sidder på omkring 31 procent af det amerikanske marked for trådløse højttalere med indbygget talegenkendelse, hvor Amazon har en markedsandel på 53 procent og Apple på under tre procent, skriver nyhedsbureauet Bloomberg.

Dermed har Google fået bedre fat siden januar, hvor andelen var på 24 procent, og Amazon dengang sad på 61 procent, viser tal fra analysefirmaet Voicebot Research.