Prøvetiden med ubegrænsede videomøder i Google Meet forlænget til marts

Internetgiganten har udsat genindførelsen af begrænsningen på 60 minutters møder fra 1. oktober til 31. marts.

Google Meet er Googles videokonferencetjeneste, som siden april har kunnet bruges uden begrænsninger af alle – det slutter nu. Fold sammen
Læs mere

Tiden med ubegrænsede møder gennem internetgiganten Googles videokonferencetjeneste Google Meet er i sidste øjeblik blevet forlænget.

30. september var den sidste dag, inden der skulle genindføres en begrænsning på 60 minutter i mødelængden, men nu har Google udsat fristen til 31. marts.

Google valgte i april, under coronakrisens første bølge, at gøre Google Meet frit tilgængelig for alle brugere, så de kunne holde møder og samtaler uden tidsbegrænsning med op til 100 deltagere. Den frie brug ville udløbe 30. september, men Google valgte i sidste øjeblik at forlænge udløbsdatoen.

Videomøderne vil derfor alligevel ikke blive afbrudt efter en time, så man må starte et nyt møde, hvis man ønsker at fortsætte derudover.

Også andre funktioner vil nu koste penge

En række andre udvidede funktioner i Googles G Suite, som desuden omfatter Gmail, kalender, lagertjenesten Google Drive og onlinekontorpakken med Google Docs og Sheets, ændres til gengæld stadig, når september går over i oktober.

Møder med op til 250 deltagere, livestreaming med op til 100.000 seere og muligheden for at gemme mødeoptagelser på Google Drive vil fremover koste penge, sådan som de også gjorde, indtil Google Meet fik fjernet sine begrænsninger.

Videomøder har opnået en vild popularitet under coronakrisen, hvor det gennem dem stadig er lykkedes at kunne holde undervisning, arbejdsmøder, klubmøder og meget mere.

Navnlig den amerikanske tjeneste Zoom oplevede et boom i brugen, og den megen omtale af mulighederne har gjort rigtigt mange til de rene eksperter i at bruge videomøder og udnytte de mange ekstra funktioner, som mange programmer tilbyder, f.eks. med at kunne dele sin skærm med de andre mødedeltagere og udnytte chatfunktionen.

Opdateret 30/9, efter at Google har forlænget tidsfristen med et halvt år.