Norwegian fortsætter nedturen efter aktionærs ønske om frasalg

Norwegian-aktien fortsætter sin nedtur, efter at det torsdag kom frem, at aktionæren IAG har tænkt sig at sælge sin ejerandel på 3,93 pct. af aktierne i det norske luftfartsselskab.

IAG, der ejer British Airways, har tidligere været meldt interesseret i at overtage Norwegian, og det har førhen sendt aktiekursen en del op. Men torsdag fortalte selskabet, at der ikke er planer om at byde på nordmændene.

Det sendte Norwegian-aktien ned med 21,5 pct. til 140 norske kr. Fredag udbygges kurstabet med et fald på 1,7 pct. til 137,65 norske kr.

Hos Nordea bliver IAG's ønske om at komme ud af Norwegian vurderet til at betyde øget usikkerhed i en allerede svær periode.

»Som et resultat af den øgede finansielle risiko, og muligheden for at låneaftaler bliver brudt, så gentager vi vores "hold"-anbefaling af aktien,« skriver banken i en analyse ifølge nyhedsbureauet Direkt.

Mere positivt indstillet over for aktien er investeringsbanken Pareto Securities, der gentager sin købsanbefaling af Norwegian og samtidig kalder torsdagens kursfald på over 20 pct. som »irrationel«.

»Vi mener, at fundamentet og risici er stort set uændrede, mens markedet virker til at have troet, at IAG var det eneste alternativ for Norwegian,« skriver Pareto Securities i en analyse ifølge Direkt.

Med fredagens kursfald har Norwegian i øjeblikket en markedsværdi i underkanten af 6,3 mia. norske kr. - eller omkring 4,9 mia. danske kr.

/ritzau/FINANS