Nordens største elbilmesse ruller ind i København

Op mod 50 el- og hybridbiler vil i oktober kunne beses og afprøves, når eCarExpo for første gang når frem til hovedstaden. Det sker på et tidspunkt, hvor interessen for elbiler er i stor fremgang.

Danskerne bliver stadig mere begejstrede for elbiler. Nu er der mulighed for at få det helt store overblik på Nordens største elbilmesse. Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix (arkivfoto)
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Kniber det med overblikket over, hvilke elbiler der netop nu er på markedet, eller er man blot nysgerrig efter at se – og prøve – det, der måske bliver den næste bil, er der hjælp på vej.

29. til 31. oktober indtager Nordens største elbilmesse, eCarExpo, for første gang København – sidste år måtte den nemlig aflyses på grund af coronaepidemien. Det sker i Øksnehallen, hvor transportminister Benny Engelbrecht (S) åbner dørene til op mod 50 ægte elbiler og plugin-hybridbiler, der både har en klassisk forbrændingsmotor og en elmotor.

For nylig rundede de danske veje 100.000 elbiler og hybridbiler – i det omtrentlige forhold 10:90 – efter at afgifterne blev omlagt kort før jul 2020.

Det skabte større ro på et ellers usikkert marked, og sammen med et større udbud begynder danskerne nu for alvor at tage elbiler til sig. Der er dog fortsat langt til verdensrekorden fra Norge, hvor 54,3 procent af samtlige solgte biler i 2020 var elbiler.

Den nuværende regering vil have op mod en million grønne biler på vejene i 2030.

Elbilmessen blev første gang holdt i 2016 og har siden på udstillingerne i Göteborg og Stockholm i Sverige vokset sig stor i takt med den stigende interesse for at skifte den gamle benzin- eller dieselbil ud med en elbil, efterhånden som batteritiderne er blevet langt bedre, og designet er blevet pænere og smartere.

Alle de store mærker er med

Af de tre messedage i København er den første, fredag, dedikeret bilbranchen, virksomheder og kommuner, mens lørdag og søndag er åben for alle.

»På eCarExpo kan de opleve et bredt udvalg af elbiler og plug-in-hybridbiler fra bilmærker som KIA, Hyundai, Tesla, Polestar, Mercedes-Benz, BMW, MINI, Renault, Dacia, Fiat, Jeep, MG, Aiways, Jaguar og Land Rover. Samtidig giver eCarExpo mulighed for at prøvekøre mange af elbilerne på en rute rundt i København. Turene starter og slutter foran Øksnehallen, hvor vores ladepartnere – E.ON, Clever, Charge Amps og PowerFuel – opsætter ladestandere til lejligheden,« siger Camilla Messer Thomsen, der er projektleder og talsmand for eCarExpo Danmark.

Ud over selve bilerne er der også fokus på, hvordan man får bilerne ladet op. Derfor kan man på udstillingen se og prøve mange forskellige opladningsløsninger.

Skulle man være forhindret i at nå til Øksnehallen, kan man alligevel være med. ECarExpo vil også livestreame store dele af messen, og der bliver mulighed for at interagere med udstillerne.

En ny undersøgelse fra analysefirmaet Berg Insight viser, at hvor antallet af opladestationer og -punkter i Europa og Nordamerika i 2020 nåede 1,6 millioner, vil der i 2025 være hele 7,9 millioner af slagsen.

Artiklen er opdateret 2021-09-06 med oplysningen om, at sidste års messe blev aflyst, hvorfor det nu er første gang, at den afholdes i København.

LÆS MERE