Nintendo lancerer billigere version af populær spillekonsol

Den populære Nintendo Switch spillekonsol får til september en ny og billigere udgave, kaldet Nintendo Switch Lite. Nintendo lover bedre styreevner og stærkere batteri, men ingen mulighed for at tilslutte konsollen til et TV.

Den nye Nintendo Switch Lite vil være billigere og mere kompakt end sin forgænger, og den vil kunne fås i farverne gul, grå og turkis. På billedet ses Nintendo Switch Lite sammenlignet med den originale Nintendo Switch. Fold sammen
Læs mere
Foto: Nintendo

Den japanske spilgigant vil i september måned føje endnu en bestanddel til deres store samling af farverige og ofte innovative spillekonsoler. Denne gang drejer det sig om en ny udgave af virksomhedens populære Nintendo Switch konsol, kaldet Nintendo Switch Lite.

Det skriver webmediet The Verge.

Som navnet antyder vil Nintendo Switch Lite være mindre og lettere, og den vil samtidig kun koste omkring 199 amerikanske dollar, eller 1.318 kr., hvilket er 100 dollar mindre end den oprindelige konsol. Derudover lover Nintendo, at batteriet vil holde i længere tid, og at den vil komme med bedre styrefunktioner, så det bliver lettere at spille spil på den. Det vil desuden være muligt at spille samtlige spil i det originale Nintendo Switch spilkatalog på den nye konsol, oplyser Nintendo yderligere.

Ifølge Doug Bowser, direktør for den amerikanske gren af Nintendo, vil den nye konsol kunne giver forbrugerne en bred palette af muligheder og valg. Dermed er virksomheden optimistisk over, at Switch Lite vil skabe positive resultater på bundlinjen, når først julesæsonen kommer.

»Vi tror på, at timingen er rigtig, når vi har det rette momentum. Dette er den perfekte mulighed for os at tilbyde flere valg og for at bringe flere kunder ind til Nintendo Switch i det tredje år. Hvis du knytter det til den software, som vi lige har offentliggjort på E3 (den største underholdnings- og videospilsmesse, red.), så har vi en perfekt mulighed, når vi går ind i julemånederne,« siger Doug Bowser.

Den originale Nintendo Switch blev hurtigt populær for at være en succesfuld hybrid mellem en stationær og en håndholdt konsol, hvilket betyder, at man både kan slutte den til sit TV og spille sin favoritspil i ro og mag samt tage den med på farten, hvis trangen skulle melde sig. I modsætning hertil kan den nye Switch Lite kun bruges håndholdt, men til gengæld kan mange af det samme tilbehør udviklet til den originale konsol også anvendes til Switch Lite, skriver The Verge.

Ifølge analyseportalen VGChartz, der løbende opdaterer de nyeste salgstal for industrien, har Nintendo Switch solgt omkring 35,3 mio. enheder siden marts 2017.