Mystik om muligt Parken-bud afblæst: Nyt selskab har britisk rådgivningsfirma i ryggen

Parken oplyste her til morgen, at det ukendte selskab Arena Developments ApS har henvendt sig om et møde med Parkens to storaktionærer. Nu står det klart, at rådgivningsfirmaet Redstone står bag selskabet.

Parken Sport & Entertainment ejer, udover Telia Parken, fodboldholdet FCK, badelandet Lalandia og en række erhvervsejendomme. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Claus Rasmussen

Parken Sport & Entertainment, der blandt andet står bag fodboldklubben FC København, oplyste onsdag morgen, at selskabet har modtaget en henvendelse om et møde om salg af selskabets aktier.

Henvendelsen kommer fra et selskab ved navn Arena Developments ApS, oplyste Parken i fondsbørsmeddelelsen. Tidligere på dagen var selskabet ikke at finde i det officielle danske register over registrerede virksomheder, CVR, og det var uvist, hvem der stod bag selskabet.

Men nu kan man i CVR-registret læse, at det er det britiske rådgivningsfirma Redstone, som står bag selskabet Arena Development - altså uden -s. Det blev oprettet tirsdag og registreret på CVR onsdag.

Redstone rådgiver ifølge Inside Business en gruppe investorer med bl.a. den amerikanske investeringsfond Fortress i ryggen. Fonden forvalter aktiver for mere end 270 mia. kr. og styres blandt andet af den fodboldglade rigmand Wes Edens, der sidste sommer købte sig ind i den engelske traditionsklub Aston Villa.

Det fremgår også af CVR, at en af Redstones tre partnere, Mishu Abdullah Shihab Heatman, er direktør i Arena Development, hvis formål er at »eje kapitalandele i andre selskaber samt al virksomhed, som har forbindelse hermed«. Den registrerede selskabskapital er på 50.000 kr.

Det nye selskab er desuden registreret på samme adresse som advokathuset DLA Piper Denmark, hvor den kendte advokat N.E. Nielsen er partner. Advokathuset rådgiver Redstone i forbindelse med forsøget på at overtage Parken Sport & Entertainment.

Storaktionærer afviser at sælge aktier

Parken oplyste også i fondsbørsmeddelelsen, at de to storaktionærer, Erik Skjærbæk og Karl Peter Korsgaard Sørensen, har afvist at sælge deres aktier:

»Parken Sport & Entertainment A/S har forelagt anmodningen for Erik Skjærbæk og Karl Peter Korsgaard Sørensen, der begge har oplyst, at deres aktier i Parken Sport & Entertainment A/S ikke er til salg, hvorfor de ikke finder deltagelse i et møde med Arena Developments ApS relevant.«

Over for Berlingske oplyste Erik Skjærbæk her til morgen følgende:

»Mine aktier er ikke til salg, og den henvendelse, som er kommet, opfatter jeg ikke som seriøs: Jeg har gang i mange andre ting, og jeg gider ikke bruge mere tid på det her,« siger han og tilføjer, at det for ham ikke er et spørgsmål om pris.

Det var mediet InsideBusiness, der i går tirsdag bragte nyheden om et forestående opkøb af Parken. Parken afviste oplysningerne, som LD efterfølgende bekræftede. LD-direktør Dorrit Vanglo påpegede i samme åndedrag, at de lækkede oplysninger om et muligt salg risikerer at forpurre handlen.

Parken kontrolleres af tre storaktionærer: LD med små 30 procent, mens de to erhvervsmænd Erik Skjærbæk og Karl Peter Korsgaard Sørensen har henholdsvis 22 og 21 pct. Karl Peter Korsgaard ønsker ikke at udtale sig om sagen.

Dorrit Vanglo, dirketør i LD, fortalte tirsdag, at LD har haft kontakt med Redstone, der rådgiver den amerikanske investeringsfond Fortress. Den amerikanske investorer skulle ifølge InsideBusiness have en plan om at betale 105-120 kr. per aktie. Buddet vil svare til en samlet pris på Parken på 1-1,2 mia. kr. svarende til en præmie på mellem 25-43 pct. i forhold til mandagens aktiekurs.

Planen skulle ifølge mediet være at sælge aktiviteter fra, herunder badelandet Lalandia og kontorejendommene på Østerbro, for i stedet at koncentrere sig om FC København og nationalarenaen Parken.