MASH leverer underskud efter skuffende London-eventyr

2018 har kostet selskabet bag bøfhuset MASH et underskud på 20 mio. kroner. Særligt selskabets forsøg på at sparke døren ind til udenlandske markeder giver røde tal på bundlinjen.

MASH' stifter og adm. direktør hos Copenhagen Concepts Jesper Boelskifte (th.) har store ambitioner for bøfkæden, men ekspansionen er ikke gået helt efter planen i udlandet. Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt

Selskabet bag MASH har leveret et regnskab blodigere end de rødeste bøffer på luksus-bøfhusenes menukort.

Bruttoresultatet er faldet fra 109 til 95 mio. kroner. Det giver et underskud på 20 mio. kroner på bundlinjen. Selskabet har også slået hul i sin kassebeholdning, da de har en negativ egenkapital på 8,7 mio. kroner, men takket være ansvarlig lånekapital, når egenkapital og den ansvarlige lånekapital sammenlagt op på knap 3,3 mio. kroner.

De i alt 12 restauranter, der hører under Copenhagen Concepts, står registeret individuelt, så hver enkelt restaurant i regnskabet fremgår selvstændigt.

Særligt selskabets forsøg på at gøre entré på restaurantscenen i Hamburg og London springer i øjnene, som en udpræget dårlig forretning, der i år kostet har dem dyrt.

Forretningseventyret i London, der omfatter to restauranter, har i 2018 resulteret i et underskud på knap 15 mio. kroner.

Restauranten i Hamburg, der leverede et underskud på 7,6 mio. kroner, har heller ikke været nogen god forretning i år.

Tårnhøj husleje har stækket London-forretning

I noterne til regnskabet skriver selskabet, at de voldsomme huslejestigninger har andel i det dårlige år, selskabet har haft i London.

Deres udlejer har tidligere varslet en markant forhøjelse af lejeniveauet, hvilket de gennem længere tid har været i dialog med udlejeren om. Den dialog endte med, at de »efter aftale og accept fra udlejer« flyttede ud i første halvår af 2019.

Den uventede flytning har givet anledning til en »ekstraordinær nedskrivning« på 13,3 mio. kroner af det engelske selskabs værdi.

Det er fortsat selskabets intention at være tilstede i London. Derfor er de i gang med er undersøge muligheder for nye lokationer i den engelske hovedstad.