Mangeårig medicinalboss bliver ny topchef for GN

Den tidligere Leo Pharma-topchef Gitte Aabo tager over som ny adm. direktør i høreapparatselskabet GN Hearing.

Gitte Aabo bliver ny topchef i GN Hearing. Den tidligere Leo Pharma-topchef skifter dermed fra bestyrelseslokalet til direktionsgangene i høreapparatselskabet. Fold sammen
Læs mere
Foto: Ulrik Jantzen(PR
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den danske høreapparatproducent GN Hearing skifter på ny ud på topposten. Jakob Gudbrand stopper som topchef efter blot syv måneder. I hans sted træder den tidligere Leo Pharma-boss Gitte Aabo.

Det oplyser GN i en selskabsmeddelelse fredag.

Den nu forhenværende topchef har ifølge GN informeret virksomheden om, at han er nødt til at fratræde sin stilling som administrerende direktør for GN Hearing »af personlige og familiemæssige årsager«.

»GN er et fantastisk sted at arbejde, og jeg er stolt af mine kolleger, og hvad de har bidraget med. Af personlige og familiemæssige grunde er jeg imidlertid kommet til den konklusion, at det er rigtigt for både GN og mig selv, at jeg fratræder. Jeg ønsker GN og mine kolleger alt det bedste i deres fremtidige rejse,« udtaler Jakob Gudbrand i meddelelsen.

Medicinalboss tager over

Han kom til GN i midten af februar, hvor han overtog fra Anders Hedegaard, der skulle videre til en post som topchef for den tyske brilleglasproducent Rodenstock.

Ind kommer Gitte Aabo, der blev en del af GNs bestyrelse tilbage i 2018. Frem til juni i år havde hun desuden været topchef for medicinalselskabet Leo Pharma, hvor hun nåede at være i 27 år.

»Gitte har en veldokumenteret historik med innovation, opbygning og transformering af en global forretning, og hun vil være i stand til at sikre en fortsættelse og en byggen videre på det store momentum, vi har opnået i GN Hearing,« udtaler GN-bestyrelsesformand Per Wold-Olsen.

GN udgør sammen med Demant og Widex en stærk dansk trio, der sammen med tre udenlandske selskaber dominerer den globale høreapparatbranche. GN Hearings omsætning voksede med otte procent i årets første seks måneder til 1,6 mia. kroner og driftsresultatet med det samme til 299 mio. kroner.