Tidligere Leo-boss oplagt som topchef i GN Hearing

Gitte Aabo, koncernchef, Leo Pharma Fold sammen
Læs mere
Foto: NIELS AHLMANN OLESEN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

For en uge siden fortalte Jakob Gudbrand, der på daværende tidspunkt var direktør for høreapparatselskabet GN Hearing, koncernens bestyrelsesformand om sine overvejelser om at stoppe af personlige og familiære årsager.

I første omgang var der tale om en uformel samtale, som siden endte med, at Jakob Gudbrand gjorde alvor af sine overvejelser. Selv om skiftet på ledelsesgangen ikke var planlagt, lå valget af den nye direktør for GN Hearing umiddelbart lige til højrebenet.

Fredag kunne GN annoncere, at Gitte Pugholm Aabo, der tidligere var administrerende direktør hos Leo Pharma, fremover står i spidsen for GN Hearing.

»Vi har ikke haft andre kandidater i spil. Det skete pludseligt, og vi havde heldigvis en kandidat, som var tilgængelig og havde både kendskabet og den helt rigtige profil. Derfor har vi ikke set et behov for at lave yderligere research,« siger Per Wold-Olsen, der er bestyrelsesformand hos GN, til Ritzau Finans.

BEDRE PROFIL END VI TURDE DRØMME OM

Gitte Pugholm Aabo havde forud for udnævnelsen til topchef for GN Hearing været en del af GN's bestyrelse i halvandet år, og i juli forlod hun sin stilling som administrerende direktør for Leo Pharma efter mere end 11 år.

Det store kendskab til det danske høreapparatselskab og resultaterne fra tiden hos Leo Pharma var med til at gøre Gitte Pugholm Aabo til et oplagt valgt.

»Vi har sagt, at vi skal vinde på innovation, og at vi skal være et vækstfirma. Hvis du spørger mig, har Gitte gjort et kæmpestort stykke arbejde som administrerende direktør hos Leo Pharma. Som jeg ser det, har Leo Pharma nu en bedre pipeline end nogensinde,« siger Per Wold-Olsen

»Hun har blandt andet været med til at bygge en stor organisation i USA op fra bunden, som fungerer godt og er meget vigtig for Leo Pharma. Vi skal også lykkes i USA for at være succesfulde, og vi skal vinde gennem innovation og ved at blive endnu bedre på den digitale front. Derfor mener jeg, at vi har fået en profil, som er bedre, end vi turde drømme om,« fortsætter han.

FÅR INGEN BETYDNING FOR DRIFTEN

Bestyrelsesformanden forventer ikke, at det får betydning for driften hos GN Hearing, og han fortæller, at der ikke kommer til at ske nogle ændringer på den front på nuværende tidspunkt som følge af udskiftningen på ledelsesgangen. Den nye direktør har dog mulighed for at sætte sit præg, når den nye strategiperiode skal planlægges.

»Vi har et utroligt stærkt og godt ledelesteam, og Gitte kender jo allerede GN Hearing fra sin tid som bestyrelsesmedlem. Hun deler vores syn på, hvad der er vigtigt for GN Hearing,« siger Per Wold-Olsen.

»Det vigtigste bliver at fortsætte med at gøre det, vi allerede er i gang med. Der er ingen forandring af strategien eller vores prioritering overhovedet. Vi skal bare implementere og eksekvere bedre, og til næste år kommer vi ud med nye tanker om vores næste strategiperiode,« fortsætter han.

GN har tidligere haft succes med et hente medlemmer af bestyrelsen ind som administrerende direktør. Det skete, da René Svendsen-Tune, der på daværende tidspunkt sad i bestyrelsen, blev ansat som administrerende direktør for GN Audio, som han stadig står i spidsen for.

»Der er ingen tvivl om, at det har været en ubetinget succes at hente René ind som CEO fra bestyrelsen. Vi så, hvor elegant den forandring fungerede i virkeligheden, og vi håber, at det her går lige så godt og proportionelt som med René,« siger Per Wold-Olsen.

FORMAND RESPEKTERER DIREKTØRS EXIT

Den nu tidligere direktør for GN Hearing, Jakob Gudbrand, stoppede med øjeblikkelig virkning fredag, efter at han selv valgt at trække sig fra direktørposten af personlige og familiære årsager.

Han tiltrådte hos høreapparatselskabet for lidt over et halvt år siden, og bestyrelsesformanden havde gerne set, at var blevet en del længere som topchef for GN Hearing.

»Det er ikke noget, som nogen ønsker, men vi må bare respektere, at der i nogle tilfælde er ansatte, som siger, at de må prioritere familien og deres personlige liv. Det er hans beslutning, og den respekterer jeg. Det er selvfølgelig ikke noget, man ønsker sker, men det er sket, og Jakob prioriterer det, der er vigtigt for ham, «siger Per Wold-Olsen

/ritzau/FINANS