Mærsk laver aktietilbagekøb for 10 milliarder kroner

A.P. Møller - Mærsk har fremlagt delårsrapport for tredje kvartal i 2020, hvor det blandt andet fremgår, at selskabet vil iværksætte et nyt aktietilbagekøbsprogram for ti milliarder kroner.

A.P. Møller-Mærsk har haft et overraskende godt 2020 på trods af coronakrisen. Nu laver selskabet et nyt aktietilbagekøbsprogram. (Foto: Ritzau/Scanpix / REUTERS / Fabian Bimmer) Fold sammen
Læs mere
Foto: FABIAN BIMMER

A.P. Møller - Mærsk A/S har tjent omkring seks milliarder kroner i tredje kvartal. Det er en fordobling i forhold til resultat i samme periode sidste år, viser selskabets regnskab.

Samtidig iværksætter Mærsk et nyt aktietilbagekøbsprogram til en samlet værdi af op til ti milliarder kroner og maksimum 1,79 millioner aktier, der vil blive opkøbt over en periode på op til 15 måneder fra december 2020. Det oplyser selskabet i en fondsbørsmeddelelse.

Beslutningen er understøttet af et overraskende godt 2020 for Mærsk, der har været præget af en stærk indtjening og forbederede nøgletal.

»Vi er lykkedes med at skabe fremdrift både i vores indtjening og transformation i et ekstraordinært år som 2020, hvorfor vi tillader vi os at se fremad med større tillid. Vi er dog stadig meget opmærksomme på den usikkerhed, som pandemien og de nedlukninger, der følger med, fortsat udgør i de kommende kvartaler,« udtaler topchef Søren Skou i meddelelsen.

Selskabet - der målt på omsætning er Danmarks største virksomhed - opjusterede tirsdag aften forventningerne til indtjeningen i 2020, og regner nu med (målt på EBITDA) at tjene mellem 50 og 53 milliarder kroner i år. Tidligere ventede selskabet, at indtjeningen højst ville nå 50 milliarder kroner. Opjusteringen kom efter, at selskabet også i oktober hævede forventningerne til overskuddet i 2020 til mellem 47 og 50 milliarder kroner.

De pæne tal kommer, efter forbrugerne i coronaperioden har brugt penge på produkter, der blandt andet er fremstillet i Kina.

»COVID-19 har haft en negativ indflydelse på tværs af vores forretning, men på trods heraf har vi formået at skabe en solid indtjening og pengestrøm for tredje kvartal gennem en disciplineret eksekvering af strategien. Samtidig er vi lykkedes med at integrere og forenkle organisationen i Ocean & Logistics, vi har gennemført opkøbet af KGH Customs Service, og integrationen af Performance Team er fortsat, hvilket bidrager positivt til vores finansielle resultater i Logistics & Services,« udtaler Søren Skou.

Det er som altid Ocean-divisionen med det store containerrederi Maersk Line, der trækker indtjeningen op. Området står samlet for 70 procent af omsætningen i virksomheden. Et af de helt store lyspunkter er udviklingen i landdelen Logistics & Services, som Mærsk satser kraftigt på at vokse i de kommende år. Her stiger salget mere end aktieanalytikerne på forhånd havde forventet.

Resultaterne betyder altså, at aktionærerne kan se frem til, at der bliver købt aktier tilbage for 10 milliarder kroner over de næste 15 måneder. Udover den bedre indtjening skyldes aktieprogrammet også, at en del af de penge, Mærsk tidligere har fået for salget af Maersk Oil til franske Tota, nu kan blive betalt ud.