Louis Vuitton dropper parfumen og producerer håndsprit

Luksusvaremærket begynder fra mandag at bruge noget af sin fabrikskapacitet på at fremstille gratis håndsprit til de franske sundhedsmyndigheder som hjælp i kampen mod coronavirus.

Det franske luksusmærke Louis Vuitton har lukket sine butikker, her i det parisiske latinerkvarter, i forsøget på at mindske spredningen af coronavirus. Nu omstilles Louis Vuittons produktion til at fremstille håndsprit, som der er voksende mangel på i Frankrig. Fold sammen
Læs mere
Foto: Christophe Petit Tesson/EPA/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Luksusmærket Louis Vuitton vil bruge en del af den produktionskapacitet, der normalt bruges på parfume, til at producere håndsprit og på den måde hjælpe med at beskytte folk mod smitten fra den hærgende coronavirus.

Omstillingen af produktionen kommer som følge af manglen på håndsprit i Frankrig, som indtil nu har haft 120 dødsfald i kølvandet på virussen.

»Det vil blive leveret gratis til sundhedsmyndighederne,« lovede Louis Vuittons ejer, LVMH, søndag ifølge britiske BBC. »LVMH vil fortsætte med at indfri løftet lige så længe, som der er behov for det, i samarbejde med de franske sundhedsmyndigheder.«

Produktionen begynder mandag morgen

Produktionen af håndsprit begynder mandag morgen på de faciliteter, der normalt anvendes til at producere parfume og makeup under mærkerne Louis Vuitton, Christian Dior og Givenchy.

Verden over bidrager producenter i kampen mod coronavirussen ved at stille deres produktionskapacitet til rådighed til andre formål, nu hvor salget er gået ned. Tidligere på måneden omstillede den japanske elektronikgigant Sharp en del af sin produktion fra fladskærme til virusmasker og mundbind, som der også er mangel på, i takt med at folk beskytter sig bedre mod at blive smittet.

Sharps fabrik satser på at kunne producere 150.000 masker om dagen.