Lego overvejer at udleje sine klodser

Som en del af virksomhedens udvikling mod at blive mere bæredygtig ser Lego nu nærmere på at udleje byggesæt i stedet for at sælge dem. Det sker i en tid, hvor Lego er under pres for at gentænke sin produktion og forretning for at bruge mindre plastic.

Lego er under pres for at revolutionere forretningen og gøre den mere bæredygtig. Her ses udlejning af byggesæt som en af flere mulige løsninger. Fold sammen
Læs mere
Foto: Wolfgang Rattay/Reuters/Ritzau Scanpix

Siden Lego satte sine første plasticklodser til salg i første halvdel af forrige århundrede, har utallige forældre verden over set Lego-sæt blive samlet for derefter at stå og samle støv på en hylde.

Den tendens vil Lego gerne til livs, skriver Financial Times. I hvert fald har Legos vicepræsident med ansvar for bæredygtighed, Tim Brooks, sagt, at virksomheden er »fuldstændigt åben« over for en udlejningsløsning.

Hvordan denne forretningsmodel skal se ud, er endnu ikke fastlagt. Først og fremmest skal Lego nu se nærmere på de praktiske udfordringer i forbindelse med at udleje Lego-legetøj.

»Hvad er sandsynligheden for at give en otteårig et Lego-sæt med tusinde dele og så få dem alle sammen tilbage igen?« spørger Tim Brooks.

Han understreger, at en udlejningsservice blot er en af flere mulige ideer, der alle skal levere mest mulig værdi for både forbrugere og selskabet, samtidig med at der anvendes færrest mulige ressourcer. Der er endnu ingen test af Lego-udlejningen klar.

Lego under stigende pres

Rykket mod mere bæredygtighed kommer, i takt med at Lego er under fortsat pres for at gøre selskabets overvældende forbrug af plastic mere bæredygtigt.

Lego har lovet at udfase fossil plastic i 2030, men indtil videre har der ikke været nogen nævneværdige teknologiske gennembrud, som er oplagt til at løse Legos plasticproblem.

Legos udtalelser kommer i en tid, hvor især produktionsvirksomheder kigger mere interesseret mod udlejning af produkter frem for salg.