Lego-arving køber historisk gods på Fyn

Lego-arving og bestyrelsesformand i Lego Thomas Kirk Kristiansen har købt et gods med 20 værelser på Fyn. Nyerhvervelsen ligger tæt på både Lego-arvingens golfresort og Schelenborg Gods, som hans far købte for snart 40 år siden.

Lego-arvingen Thomas Kirk Kristiansen kan nu også kalde sig godsejer. Fold sammen
Læs mere
Foto: Leslie Holm/PR
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Thomas Kirk Kristiansen, der tidligere i år overtog formandsposten i Lego, har netop købt det historiske Skovsbo Gods på Fyn.

Godset, der har 20 værelser og mere end 26 hektar jord, ligger uden for Rynkeby på den nordøstlige del af Fyn, hvor der er en perlerække af historiske godser.

Skovsbo Gods kan dateres tilbage til 1500-tallet og har siden 2007 været ejet af den fynske erhvervsmand Jens Belling.

Men nu er det altså Thomas Kirk Kristiansen, der ifølge Boliga står som ejer af godset, der rummer 900 boligkvadratmeter.

Da Jens Belling købte Skovsbo Gods for mere end ti år siden, gav han ifølge Fyens Stiftstidende omkring 66,5 millioner kroner for den historiske ejendom. Hvor meget Thomas Kirk Kristiansen har betalt for at overtage godset, er ikke oplyst.

Far og søn

Med Thomas Kirk Kristiansens erhvervelse af Skovsbo Gods kan nu både far og søn kalde sig fynske godsejere. Og deres godser ligger tilmed ikke langt fra hinanden. Der er blot 20 kilometer imellem dem. Og cirka midtvejs, nær Kerteminde, ligger det luksuriøse golfresort Great Northern, som Thomas Kirk Kristiansen har investeret i opførelsen af.

Thomas Kirk Kristiansen overtog i marts formandsposten i Lego og spiller dermed en nøglerolle som fjerde generation af den berømte danske Kirk Kristiansen-familie. Han overtog formandsposten fra Jørgen Vig Knudstorp, der i mange år stod i spidsen for Lego som først CEO og siden formand.

I 2016 tog familien de første formelle skridt i generationsskiftet, da Kjeld Kirk Kristiansen og sønnen Thomas Kirk Kristiansen byttede roller i bestyrelsen i Lego, hvor Thomas Kirk Kristiansen blev næstformand, mens Kjeld Kirk Kristiansen blev menigt bestyrelsesmedlem.