Lego-arving overtager tronen i verdens største legetøjskoncern

Thomas Kirk Kristiansen overtager nu formandsposten i Lego og indtager dermed en nøglerolle som fjerde generation af den berømte danske Kirk Kristiansen-familie. Den hidtidige formand og mangeårige Lego-topchef, Jørgen Vig Knudstorp, forlader dermed sin post, men fortsætter som medlem af bestyrelsen.

Thomas Kirk Kristiansen overtager nu formandsposten i Lego og indtager dermed en nøglerolle som fjerde generation af den berømte danske Kirk Kristiansen-familie Fold sammen
Læs mere
Foto: Leslie Holm

Som fjerde generation af Kirk Kristiansen-familien træder Thomas Kirk Kristiansen nu ind i en absolut nøglerolle i den danske legetøjsmastodont Lego.

I kølvandet af Lego-koncernens regnskab oplyser selskabet, at den mangeårige formand og Lego-topchef Jørgen Vig Knudstorp afgiver sin formandspost til Thomas Kirk Kristiansen. Jørgen Vig Knudstorp beholder dog sin plads i Legos bestyrelse.

»Efter de stærke resultater har ejerfamilien bag Lego A/S i dag annonceret ændringer i bestyrelsen. Thomas Kirk Kristiansen overtager rollen som bestyrelsesformand, Søren Thorup Sørensen, administrerende direktør for Kirkbi A/S, bliver næstformand. Jørgen Vig Knudstorp forbliver medlem af bestyrelsen,« lyder det i meddelelsen.

Lego oplyser samtidig, at Thomas Kirk Kristiansen og Jørgen Vig Knudstorp vil fortsætte deres fælles langsigtede strategiske udvikling af Lego-brandet.

Lego-koncernen fremlagde onsdag morgen en årsrapport, som cementerer den danske legetøjsmastodonts position som verdens største.

Regnskabet viser, at Lego går frem overalt på kloden, mens de tætteste konkurrenter samtidig mister omsætning. Legos samlede salg voksede for hele året med seks procent til 38,5 milliarder kroner, mens overskuddet efter skat steg med tre procent til 10,8 milliarder kroner.

»Man kan måle størrelse på flere måder, men jeg vil tro, at hvordan man end vender og drejer det, vil man komme til det resultat, at Lego er det største legetøjsmærke i verden,« siger Lego-topchef Niels B. Christiansen til Berlingske Business.

Topchefen mener, at Lego vokser, fordi virksomheden har formået at håndtere de digitale forandringer, som har fået stor betydning for børns leg.

Lego tilbyder stadig flere digitale produkter på et tidspunkt, hvor digitaliseringen ikke bare forandrer måden at sælge legetøj på, men også får børn til at bruge tid på YouTube, Netflix, computerspil og meget andet, som de ikke gjorde for 20 år siden.

Glidende generationsskifte

Når Thomas Kirk Kristiansen som repræsentant for ejerfamilien onsdag overtager formandsstolen, skal det ses som endnu et skridt i et glidende generationsskifte mellem tredje og fjerde generation i Kirk Kristiansen-familien.

I foråret 2019 trådte Thomas Kirk Kristiansens far, Kjeld Kirk Kristiansen, ud af bestyrelsen i Lego, hvilket lagde et større ansvar over på sønnen.

I 2016 tog familien de første formelle skridt i generationsskiftet, da Kjeld Kirk Kristiansen og sønnen Thomas Kirk Kristiansen byttede roller i bestyrelsen i Lego, hvor Thomas Kirk Kristiansen blev næstformand, mens Kjeld Kirk Kristiansen blev menigt bestyrelsesmedlem.