Kjeld Kirk slipper grebet om Lego

Kjeld Kirk Kristiansen træder ud af bestyrelsen i Lego A/S som endnu et led i generationsskiftet, hvor sønnen Thomas Kirk Kristiansen bliver kørt i stilling.

Kjeld Kirk Kristiansen fotograferet i Lego House i Billund. Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup

Som et skridt i det glidende generationsskifte mellem tredje og fjerde generation i Kirk Kristiansen familien, træder Kjeld Kirk Kristiansen ud af bestyrelsen i Lego A/S.

Det sker i forbindelse med selskabets næste generalforsamling, som afholdes i april 2019, oplyser familien i en pressemeddelelse.

Kirk Kristiansen familien har forberedt det glidende generationsskifte siden 2004, hvor sønnen Thomas Kirk Kristiansen som den mest aktive ejer i fjerde generation af familien, trådte ind i bestyrelsen i Lego A/S – først som observatør og senere som
medlem fra 2007.

I 2016 tog familien de første formelle skridt i generationsskiftet, da Kjeld Kirk Kristiansen og sønnen Thomas Kirk Kristiansen byttede roller i bestyrelsen i Lego A/S, hvor Thomas Kirk Kristiansen blev næstformand, og Kjeld Kirk Kristiansen blev menigt bestyrelsesmedlem. Tilsvarende i Lego Fondens bestyrelse, hvor Thomas Kirk Kristiansen blev formand og Kjeld Kirk Kristiansen næstformand.

»Vi har igennem en årrække forberedt os grundigt på, hvordan vi ønsker at føre familieejerskabet videre igennem generationer. Nu er tiden den rette til det næste skridt, hvor jeg træder ud af bestyrelsen i LEGO A/S. Min søn Thomas og jeg har arbejdet tæt sammen i LEGO A/S bestyrelsen siden 2007, og jeg er meget glad for at opleve den udvikling, han har gennemgået, og det ansvar, han påtager sig,« siger Kjeld Kirk Kristiansen i pressemeddelelsen.

Gennem familiens holding- og investeringsselskab, Kirkbi A/S, ejer Kirk Kristiansen familien 75% af Lego A/S. De resterende 25% ejes af Lego Fonden.

Kjeld Kirk Kristiansen er fortsat formand for bestyrelsen i Kirkbi A/S, næstformand for bestyrelsen i Lego Fonden og formand for bestyrelsen i Ole Kirk’s Fond.

»Jeg føler mig privilegeret, fordi jeg har haft mulighed for at arbejde tæt sammen med min far i Legokoncernens bestyrelse igennem mere end 10 år, og fordi vi har haft – og stadig har – tid til at forberede os på fremtiden sammen,«siger Thomas Kirk Kristiansen og tilføjer:

»Jeg er utrolig glad for og stolt over den tillid, min far viser mig og mine søstre i forhold til at videreføre Legoejerskabet, vores families værdier, og vores ønske om at nå mange flere børn«.