Lars Larsen trækker sig fra livsværket: Er alvorligt syg

Efter mere end 40 år i spidsen for Jysk og Lars Larsen Group har Lars Larsen valgt at træde tilbage som bestyrelsesformand med øjeblikkelig virkning. Sønnen Jacob Brunsborg overtager.

Foto: NIELS AHLMANN OLESEN

Jysk-stifter og -ejer Lars Larsen trækker sig fra livsværket på grund af alvorlig sygdom.

Ny bestyrelsesformand er Lars Larsens søn, Jacob Brunsborg.

Det oplyser koncernen i en pressemeddelelse.

»Jeg er utrolig glad for og stolt over, at Jacob har valgt at tage imod rollen som bestyrelsesformand og dermed videreføre Jysk og Lars Larsen Group som en familieejet virksomhed,« siger Lars Larsen.

Skiftet i formandsstolen kommer ifølge Lars Larsen tidligere end planlagt, fordi han for kort tid siden fik konstateret leverkræft, som har spredt sig.

»Det er desværre en meget alvorlig diagnose, jeg har fået, og derfor vil jeg bruge min tid og mine kræfter på min familie. Derfor betyder det meget for mig, at den fremtidige ledelse af virksomheden er på plads,« siger Lars Larsen.

Livsværk med 2700 butikker

70-årige Lars Larsen åbnede den første butik i 1979. Siden har Jysk udviklet sig til en international butikskæde med over 2.700 butikker og 23.000 medarbejdere i 52 lande. I Tyskland og Østrig hedder butikkerne Dänisches Bettenlager – i resten af verden Jysk.

Dynekøbmanden var frem til 2000 adm. direktør for den nordiske del, Jysk Nordic, men har siden fungeret som bestyrelsesformand.

Jan Bøgh har siden årtusindskiftet været adm. direktør for selskabet og stået for driften. Han er netop nu i færd med at lave en kæmpekoncern og lægge de to dele Jysk Nordic, der driver 1287 butikker i 20 lande, og det tyske selskab Dänisches Bettenlager, der driver 1283 Jysk-butikker i syv lande, sammen.

47-årige Jacob Brunsborg understreger, at de enkelte virksomheder i Lars Larsen Group er kendetegnet ved stærke selvstændige ledelser, og derfor vil han i første omgang koncentrere sig om familien.

»Lige nu vil jeg fokusere på at støtte mine nærmeste i denne svære tid, og derfor vil jeg heller ikke komme nærmere ind på mine planer med formandsposten,« siger Jacob Brunsborg.