Køb af 35.000 fibernetkunder er nu godkendt

Konkurrencemyndighederne godkender, at Norlys overtager alle fiberkunderne fra Nord Energi Fibernet.

Overalt i landet graves fiberkabler ned. De kan levere internet, TV og telefoni, og hastighederne kan blive langt højere end på andre typer af netforbindelser som f.eks. kabel-TV og det gamle fastnet. Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Breinstrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Omkring 35.000 husstande, der har fibernetforbindelse, bliver nu TV- og/eller internetkunder hos det jyske energiselskab Norlys.

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har ifølge en meddelelse fra Norlys tirsdag morgen sagt god for en aftale med Nord Energi Fibernet fra efteråret 2019 om at overflytte kunderne. Dermed rykker de cirka 35.000 kunder fra Vendsyssel og på Læsø nu ind hos Norlys, som er en fusion mellem energiselskaberne SE/Sydenergi og Eniig.

Norlys ejer Stofa og Boxer, som er Danmarks næststørste og fjerdestørste TV-leverandør og desuden sælger internetforbindelser.

Nord Energi Fibernet har valgt at fokusere på sin forretning som et rent netselskab, der leverer elektricitet og fibernet, og i stedet overdrage kunderne til Norlys. Norlys er i gang med en oprustning og har netop indgået aftale med flere internet- og TV-udbydere, der nu kan sælge deres produkter på Norlys' fibernet, der er landets største.

Ifølge Sune Nabe Frederiksen, der er administrerende direktør i Norlys Digital, vil overflytningen af kunderne ikke få umiddelbar betydning for de 35.000 kunder. De vil dog efterhånden blive tilbudt flere muligheder, end de har i dag.