Jubel i køkkenet – men knas med økonomien: Bornholms helte er faldet

Gastronomien var i top, men den økonomiske formåen var i bund. Den store coronakrise skubber koncernen bag de kendte Kadeau-restauranter ud over kanten på et tidspunkt, hvor der ellers var fremgang at spore efter et par svære år.

Kadeau-koncernen, der råder over Michelin-restauranter i København og på Bornholm, er blevet kvalt af coronakrisen og nu gået konkurs. Fold sammen
Læs mere
Foto: Celina Dahl

De tre bornholmske barndomsvenner Magnus Klein Kofoed, Nicolai Nørregaard og Rasmus Kofoed har med gastronomiske tryllerier fra øverste hylde været med til at placere den solbeskinnede danske klippeø på det store gourmet-verdenskort.

Men bag det sprudlende gastronomiske fyrværkeri haltede økonomien. Den store coronakrise blev det nyrestød, der i sidste ende knækkede koncernen bag de Michelin-belønnede Kadeau-restauranter.

Derfor er festen nu slut for de tre barndomsvenner fra de anmelderroste restauranter.

»Det er simpelthen forfærdeligt det her. Det er jo hele mit livsværk«


Trods den højaktuelle coronakrise har det økonomiske fundament for Kadeau-koncernen længe set skrøbeligt ud.

Af holdingselskabets seneste tilgængelige regnskab fra 2018, fremgår det klart, at den økonomiske formåen langt fra var i top.

»Det ordinære resultat efter skat udgør -2.522.553 kr. mod -5.138.550 kr. sidste år. Ledelsen anser årets resultat som værende ikke tilfredsstillende,« står der i regnskabet.

Siden 2015 har holdingselskabet bag Kadeau-restauranterne haft et samlet underskud på hele 10,2 millioner kroner.

For koncenens to Michelin-restauranter var der dog klar fremgang at spore. Efter et regulært rædselsår i 2017 med et underskud på 5,6 millioner kroner lykkedes det i 2018 de to restauranter at minimere underskuddet kraftigt til knap 350.000 kroner.

Foruden Kadeau Bornholm og Kadeau København med to Michelin-stjerner råder koncernen bag også over restaurant Pony, Restaurant Roxie på Hotel Herman K, Hotel Nordlandet på Bornholm, velkomstcentret Brohus ved Hammerhus og Kadeaus catering i København.

»Det er simpelthen forfærdeligt det her. Det er jo hele mit livsværk,« siger Nicolai Nørregaard, som er chefkok og medejer af Kadeau-koncernen, til Berlingske.

Kamp for livet

Det voldsomme udbrud af coronavirus betyder, at flere kendte køberhavnerestauranter lige nu kæmper med næb og klør for at få økonomien til at hænge sammen.

Det gælder også for den kendte restauratør Henrik Yde, hvis imperium lige nu er hårdt ramt af regeringens lukning af restauranter. Restauratøren har lukket fem restauranter og har sendt en tredjedel af medarbejderne hjem.

»Siden regeringens nedlukning har vi tabt 70 procent af vores omsætning samtidig med, at vi stadig har en masse udgifter og et stort tab på råvarer. Det er virkeligt voldsomt,« siger Henrik Yde til Berlingske.