IT-organisation har nu kvindeligt bestyrelsesflertal

Seks af de 11 bestyrelsesmedlemmer i Dansk IT er nu kvinder.

Interesseorganisationen Dansk IT, som samler over 9.500 IT-professionelle uden for selve IT-branchen, har på sin generalforsamling sikret sig et flertal af kvinder i sin bestyrelse.

Lisa Herold Ferbing, som er selvstændig ledelsesrådgiver, blev på generalforsamlingen onsdag genvalgt sammen med sine to næstformænd, direktør Michael Ørnø fra Statens IT og direktør Line Ørskov fra Quarterly Analytics.

Nyt medlem af den 11 mand (!) store bestyrelse er afdelingsdirektør Anne-Sofie Rosbjerg Touray fra Jyske Bank, som dermed sikrer det kvindelige flertal på seks af de 11 pladser.

Den danske IT-verden har i årevis arbejdet målrettet på at få flere kvinder til overhovedet at interessere sig for at arbejde med IT, dernæst på at få flest mulige kvinder ind på ledende poster.

Dansk IT blev grundlagt i 1958 og har Rikke Hvilshøj, tidligere folketingsmedlem og minister, som administrerende direktør.

Også den anden IT-brancheorganisation, IT-Branchen, som omfatter danske IT- og softwarevirksomheder, har kvindelig administrerende direktør, nemlig Birgitte Hass.