Islandsk ægtepar bringer svensk modekæde til Danmark

Et entreprenant islandsk ægtepar bringer nu den svenske modekæde Lindex tilbage til Danmark. Den svenske kæde åbner sin første butik i Danmark til efteråret i det københavnske shoppingcenter Field’s.

Albert Thor Magnusson og hans hustru Loa Dagbjort Kristjansdottir har erhvervet franchise-rettigheder til Lindex i både Danmark, Grønland og på Færøerne. Fold sammen
Læs mere
Foto: Foto: PR.

Lindex. Det er ikke sikkert, at navnet klinger bekendt for de fleste danskere. Men det kan det komme til.

For den svenske modekoncern Lindex åbner til efteråret sin første butik i Danmark i landets største shoppingcenter, Field's. Det sker gennem en franchiseaftale, og det er dermed det islandske ægtepar, Albert Thor Magnusson og Loa Dagbjort Kristjansdottir, der bringer den svenske kæde til Danmark.

»Jeg tror meget på brandet. Der er et godt match med de meget bevidste danske forbrugere, der går op i, hvordan ting bliver produceret,« siger Albert Thor Magnusson, der er direktør for den islandske franchisetager LDX 19.

Lindex er en svensk modevirksomhed af en vis størrelse. Den blev etableret i 1954 i Alingsås i Sverige og har udviklet sig til et af Europas større modebrands med 467 butikker i 17 forskellige lande. Kæden er i dag ejet af den finske koncern Stockmann Group, der købte Lindex i 2007. Lindex står særligt stærkt i Norden med 201 butikker i Sverige, 99 i Norge, 68 i Finland, seks på Island. Lindex har tidligere været i Danmark, men trak sig ud for en hel del år siden. Men nu vender mærket tilbage.

Den svenske modegigant Lindex åbner sin første butik i Danmark i efteråret. Den 700 kvadratmeter store butik kommer til at ligge centralt i landets største shoppingcenter, Field’s. Fold sammen
Læs mere
Foto: Pr-foto.

»Der helt åbenlyst noget diskrepans, når der i dag er nul butikker i Danmark. Det giver ingen mening for os,« siger Albert Thor Magnusson.

Det islandske par har på få år åbnet seks Lindex-butikker på Island og har flere i støbeskeen. De har nu erhvervet sig franchiserettigheder for Lindex også både i Danmark og på Færøerne.

Lindex sagde i første omgang nej til at lade parret overtage franchiserettighederne til det danske marked, da de spurgte første gang for fem år siden. Lindex ønskede selv at beholde alle rettigheder til EU-markederne.

»Det første svar, vi fik, var nej. Men når du ikke får det rette svar til at begynde med, så er der en simpel løsning. Du spørger igen. Og det gjorde vi så,« forklarer islændingen.

Verdensklasse modeoplevelse

Den 700 kvadratmeter store butik i Field's byder på kollektioner inden for dametøj og børnetøj samt lingeri og kosmetik.

Albert Thor Magnusson vil ikke sætte tal på antallet af fremtidige Lindex-butikker i Danmark. Men han lægger ikke skjul på, at han har været rundt i det meste af Danmark for at kigge på mulige placeringer og har også et stille håb om stor geografisk spredning i Danmark.

»Min vision er, at vi får skabt en verdensklasse modeoplevelse, og at Lindex bliver et kendt navn over hele Danmark,« forklarer han og understreger vigtigheden af at komme godt i gang med den nye butik i Fields.

»Den første butik er den vigtigste butik. Det er den, som vi har fuld fokus på nu. For i den første butik skal alt gøres helt rigtigt, så vi kan vise alle de bedste sider af Lindex. Hvis vi opnår det, så er overliggeren på sigt meget høj,«

Satsningen i Danmark er for selve koncernen Lindex en fortsættelse af den internationale ekspansion.

»Danmark er et spændende marked med mange modebevidste kvinder. Siden 2009 har vi tilbudt Lindex’ modetøj online i Danmark og har længe været interesseret i at åbne fysiske butikker. Vi ser med spænding frem mod åbningen sammen med vores succesfulde franchisepartner,« siger Johan Isacson, ansvarlig for Lindex Franchise.