Haldor Topsøe modtager investering på tre milliarder: »Den vigtigste beslutning« i formands liv

Haldor Topsøe har solgt 30 procent af virksomheden til den statsejede pengetank Temasek fra Singapore. Den nytilkomne kapital skal bruges til at få selskabet ind på det asiatiske marked, skriver Børsen.

Virksomhedens tre generationer. I midten virksomhedens stifter, Haldor Topsøe, til højre anden generation, Henrik Topsøe og til venstre tredje generation, Jakob Haldor Topsøe, nuværende bestyrelsesformand. Fold sammen
Læs mere
Foto: Magnus Møller

Haldor Topsøe har solgt 30 procent af selskabet til Temasek, der er en statsejet pengetank fra Singapore, skriver Børsen.

Den nytilkomne kapital vil selskabet bruge til at erobre Asien, hvor Haldor Topsøe ligeledes håber, at Temaseks netværk og kendskab til markedet kan hjælpe den danske ingeniørvirksomhed ind på særligt det kinesiske marked.

»Aftalen giver os mulighed for sammen med Temasek at indskyde knap 3 mia. kr. i ny egenkapital, og dem vil vi bruge på opkøb og investeringer i eksisterende projekter. Vi får noget firepower, vi ikke havde før, så vi ser meget store muligheder for at vokse i fremtiden,« siger bestyrelsesformand Jakob Haldor Topsøe til Børsen.

Haldor Topsøe har været på jagt efter en pengestærk investor siden sommeren 2018.

Selskabet har med investeringen startet tilløbet mod en børsnotering om ca. fem år.

Jakob Haldor Topsøe, der er barnebarn af familievirksomhedens grundlægger, betegner overfor Børsen den fremtidige børsnotering som »den vigtigste beslutning« i hans professionelle liv.

Haldor Topsøe ønsker ikke at kommentere, hvor stor en investering selskabet har fået – og til hvilken værdisætning – men ifølge Børsens oplysninger værdisætter handlen med Temasek Haldor Topsøe til 10 milliarder kroner, hvilket betyder, at Temasek må have betalt omkring tre milliarder kroner for en ejerandel på 30 procent.

Den statsejede kapitalfond er blandt de mest pengestærke investorer på kloden med 235 millarder dollars under forvaltning.