Haldor Topsøe sælger ejerandel til asiatisk investeringsselskab

Topsøe-familien sælger 30 pct. af aktierne i Haldor Topsøe til det asiatiske investeringsselskab Temasek. Det oplyser Haldor Topøse i en pressemeddelelse.

Topsøe-familien har solgt 30 pct. af sine aktier i det familieejede selskab, Haldor Topsøe, til den Singapore-baserede investeringsfond Temasek. Topsøe-familien ejer aktierne via et holdingselskab, hvor Haldor Topsøes barnebarn, Jakob Haldor Topsøe, er formand. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jacob Ljørring www.godebilled

Salget af minoritetsposten i den familiejede virksomhed har været længe undervejs og flere mulige købere har været inde i billedet, men nu oplyser Haldor Topsøe, at ejerkredsen har indgået en aftale med Singapore-baseredeTemasek.

Haldor Topsøe forventer, at selskabet med kapital fra Temasek bedre vil være i stand til at udnytte sit vækstpotentiale. Det skal ske både organisk og via tilkøb.

»Temasek er en erfaren investor med betydelig indsigt og netværk i de asiatiske vækstmarkeder, herunder Kina. Vi ser frem til samarbejdet,« udtaler Jakob Haldor Topsøe, formand for bestyrelsen i Haldor Topsøe Holding, der ejer ingeniørvirksomheden Haldor Topsøe.

Både omsætning og indtjening har været faldende i Haldor Topsøe de seneste fem år. Men ifølge CEO i Haldor Topsøe, Bjerne S. Clausen, er virksomheden i en stærk markedsposition efter nogle år med konsolidering og restrukturering.

"Vi er klar til vækst, og jeg er overbevist om, at samarbejdet mellem Topsøe og Temasek vil blive ekstremt fordelagtigt fordelagtigt for begge parter,« siger Bjerne S. Clausen.

Topsøe-familien har hyret SEB (Skandinaviska Enskilda Banken) og Citi (Citigroup Inc.) som finansielle rådgivere på aftalen, der endeligt indgås senere på året. Kromann Reumert er hyret som jurdisk rådgiver.

Temasek har benyttet Nomura som finansiel rådgiver og Plesner som juridisk rådgiver.

Hvad Haldor Topsøe har fået for sin ejerandel er hemmeligt.