Google: Det er slut med flere tablets

Internetgiganten opgiver kampen mod Apples iPad og vil koncentrere sig om bærbare computere og sine Pixel-telefoner.

I oktober 2018 præsenterede Google bl.a. sin nye tablet, Pixel Slate (bagest i midten). Det bliver internetgigantens sidste konkurrent til Apples iPad. Arkivfoto: Alba Vigaray, EPA/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere
Foto: ALBA VIGARAY

Google har officielt gjort det slut med at producere egne tablets og vil i stedet koncentrere sig om at lave bærbare computere med sit eget styresystem.

Ifølge det amerikanske Computerworld var to nye tablets ved at blive udviklet, men internetgiganten besluttede at indstille arbejdet med dem, angiveligt på grund af skuffende kvalitetsresultater. Dermed opgiver Google kampen mod især Apples iPad.

Google lancerede i oktober 2018 sin 12,3 tommer store Pixelbook Slate som den seneste tablet. Den første, Nexus Pixel C, kom på markedet i 2015 og var intet anmelderhit. De to nye tablets skulle lanceres i løbet af 2019.

Forlader et presset marked

Tabletmarkedet er presset. Det vokser ikke, priserne presses nedad, og Apple sidder på en solid del af kagen. Herhjemme var 48 procent af alle solgte tablets i 1. kvartal i år ifølge analysehuset IDC fra Apple, mens Samsung sad på 17 procent, Huawei på 14 procent og Lenovo på Microsoft hver på seks procent.

Google er de seneste par år begyndt at producere egen hardware i form af Pixel-smartphones med den Google-ejede mobilsoftware Android og bærbare PCer med Chrome OS, som er i familie med Android og ligeledes udviklet af Google, i stedet for Microsoft Windows, der ellers ligger på flertallet af verdens bærbare PCer.

Senest er Googles højttalere med den indbyggede talegenkendelsessoftware Google Assistent kommet på markedet. Google Home-højttalerne er for nylig blevet suppleret med intelligente Nest-termostater og nu en Nest Hub-højttaler med indbygget skærm.

Beslutningen om at droppe tablets ændrer ikke på Googles øvrige satsninger, fastslår Googles ansvarlige for udstyr og tjenester, Rick Osterloh. Google vil også fortsætte med at levere Android og Chrome OS til andre producenter.