Gnisten er uudslukkelig hos den digitale frontkæmper

50 år fredag. Dansk Industris digitale direktør, Lars Frelle-Petersen, er lige så tændt som altid på at få udnyttet de digitale fremtidsmuligheder overalt i Danmark – men nyder også at bruge frivillige kræfter på Roskilde Festival.

Lars Frelle-Petersen, som i årtier har stået i spidsen for digitaliseringen af det offentlige, senest som direktør i Digitaliseringsstyrelsen, er rykket til den anden side af bordet og blevet digital direktør i Dansk Industri (DI) Fold sammen
Læs mere
Foto: LINDA KASTRUP
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Frontkæmperen for digitaliseringen af Danmark og i dag direktør i Dansk Industri (DI) med ansvar for præcis det, Lars Frelle-Petersen, fylder 50 år 21. februar.

Han har været en hovedfigur i indførelsen af digital post, elektronisk fakturering, NemID samt borgerportalen Borger.dk og gennem fem år som direktør for Digitaliseringsstyrelsen under Finansministeriet sat sit præg på de store aftaler, der har skubbet digitalisering og selvbetjeningsmuligheder hos det offentlige fremad.

Derfor hentede DI ham 1. marts 2018 over på den anden side af bordet til en nyoprettet stilling som digital direktør for mere markant at få sat de digitale fremtidsmuligheder for danske virksomheder og hele det danske samfund på dagsordenen. Her er han også ansvarlig for DI Digital, et branchefællesskab for IT-, tele-, elektronik- og kommunikationsvirksomheder og for forsvars- og luftfartsindustrien i Danmark, samt for DIs arbejde med sikkerhedspolitik.

Lars Frelle-Petersen brænder for de digitale muligheder – men altid med jordforbindelsen bevaret og med et vågent øje for de berettiget mange bekymringer for krænkelser af privatlivets fred, så kun relevante data samles sammen og ikke skal kunne misbruges. Han har for DI stået i spidsen for den nye mærkningsordning, hvor danske virksomheder og myndigheder fra foråret skal kunne vise, at de bruger indsamlede data ansvarligt og etisk korrekt.

Frivillig på Roskilde Festival

Lars Frelle-Petersen er student fra Aabenraa Gymnasium og HF i 1989 og uddannet cand.scient.adm. fra Roskilde Universitet i 1998. Samme år blev han projektleder i regeringens rådgivningsorgan, Teknologirådet, og var 2001-2005 specialkonsulent og siden chefkonsulent i Finansministeriets departement.

2005 blev han projektchef i Videnskabsministeriet og rykkede 2006 tilbage til Finansministeriet som kontor- og digitaliseringschef, inden han 2011 blev vicedirektør i Økonomistyrelsen og kort efter i Digitaliseringsstyrelsen, hvor han 2012 blev direktør. I 2017 hentede daværende innovationsminister Sophie Løhde (V) ham til et nyt job som afdelingschef for offentlig innovation, inden DI slog kløerne i ham.

I dag er han formand for fonden bag et nyt teknisk museum og sidder i bestyrelsen for Ungdomsøen, IT-Universitetet, Digital Hub Denmark, Denmark Bridge samt Manufacturing Academy of Denmark. Desuden har han i årevis været frivillig koordinator på Roskilde Festival, hvor han knokler i døgndrift i forbindelse med det store arrangement, og han har siden 2017 været formand for fonden bag festivalen.

Cykelture og sommerhuset i Røsnæs ved Kalundborg bliver passet indimellem.

Lars Frelle-Petersen er gift med Louise Brandsborg. Parret har tre børn – alle med gode, digitale kompetencer.