Frem med pungen: Ny Apple-computer til 400.000 kroner – og en fladskærm til næsten tre mio.

Der er altid ny teknologi i topklasse til dem, der har råd – eller vilje – til at betale for det.

Sådan ser den ud, Apples nye Mac Pro. Og hvis man virkelig vil give den hestekræfter, lader det sig gøre – blot man betaler prisen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Brittany Hosea-Small/AFP/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

For nogen er selv ikke det bedste godt nok, og de betaler gerne prisen for det.

Apples nye Mac Pro koster i sin billigste udgave lige over 40.000 kroner, men giver man den hele armen og opgraderer den med alt, hvad tænkes kan, ender regningen på lige over 324.000 kroner, skriver nyhedsmediet The Verge.

Så får man også en maskine med 28 kerner, hele 1,5 terabyte RAM-arbejdshukommelse og fire terabyte SSD-lagerplads (fordelt på to SSD-diske à hver to terabyte). Dertil kommer to AMD Radeon Pro Vega II Duo-grafikkort med hver 32 gigabyte dedikeret arbejdshukommelse og et sæt hjul. Med følger også et såkaldt magisk tastatur og en magisk mus, men man skal lægge ekstra 340 kroner for en magisk pegeplade – og man har endnu ikke fået en skærm med.

Den kan man købe separat. En Pro Display XDR-skærm har en startpris på 33.700 kroner, men går man linen ud og vælger dyreste model, ender man med at have betalt 402.000 kroner.

Så burde man til gengæld være velkørende.

Her er Samsungs 146-tommer-TV, The Wall, opbygget af moduler på hver 32 tommer. Fold sammen
Læs mere
Foto: Steve Marcus/Reuters/Ritzau Scanpix.

Fladskærm til næsten tre millioner kroner

Har man penge tilovers efter dette indkøb, kan man vælge at investere i Samsungs nye modulopbyggede fladskærmsfjernsyn, The Wall, der lige er kommet til salg nogle steder i verden. Her koster selve fjernsynet alene 400.000 euro eller 2,99 millioner kroner, skriver det norske teknologimedie Tek.no – men så har man også en skærm på 146 tommer til rådighed.

Eftersom skærmen består af såkaldte Mikro-LED-moduler på hver 32 tommer, der kobles sammen til ét samlet skærmareal, er der mulighed for at bruge en del af skærmen til for eksempel at vise billeder på, mens man på en anden – og den største – del af skærmen har selve sit fjernsynsbillede, der har en opløsning i ultra-HD (også kaldet 4K).