Forudbestillinger på elbil fra VW lagde IT-systemer ned

Mere end 10.000 mennesker har betalt 1.000 euro for at forudbestille Volkswagens kommende store satsning inden for elbiler, der bliver en kompaktmodel med hattehylde. Kunder, som forudbestiller, vil modtage en særudgave af bilen med ekstra udstyrspakke i begrænset oplag.

Som vanligt gør Volkswagen en dyd ud af at kamuflere den kommende models udseende. Det gør de for at sikre maksimal opmærksomhed ved bilens reelle lancering. Fold sammen
Læs mere
Foto: Odd Andersen/AFP/Ritzau Scanpix

Siden torsdag har Volkswagen modtaget forudbestillinger på selskabets nye elbil, ID.3, og ifølge den tyske bilproducent er interessen så stor, at IT-systemet i perioder gik ned. Men trods IT-vanskeligheder er der de første 24 timer blevet forudbestilt over 10.000 biler.

Ifølge Volkswagen stiger tallet fortsat støt.

Man kan forudbestille bilen for 1.000 euro. De første 30.000 kunder, der forudbestiller, vil modtage en særudgave af den kommende ID.3 1st-model spækket med ekstra udstyr.

Det forventes, at de nye modeller er klar fra midten af 2020 og får en rækkevidde på op til 420 km per opladning. Kunder, der har forudbestilt særudgaven, får desuden et års gratis strøm med i købet. Det skriver det tyske erhvervsmedie Ecomento.

Med den nye model lægger Volkswagen for første gang an til at serieproducere en elbil. Volkswagen vil anvende sin store fabrik i den østtyske by Zwickau, hvor virksomheden fra udgangen af 2020 vil kunne producere op mod 330.000 elbiler om året.

»Det er min faste overbevisning, at Tyskland som stort bilproduktionsland må gå forrest med eldrevne biler. Derfor ombygger vi fabrikken i Zwickau til det største elbil-produktionssted i Europa. Zwickau kan blive et forbillede for transformationen af vores branche,« har Volkswagen-topchefen, Herbert Diess, udtalt.

ID.3eren er tænkt som konkurrent til sedanen fra Tesla Model 3. Det er den første i en række af 20 batteridrevne biler, som bilgiganten vil lancere hen over de næste par år, skriver Bloomberg.

Særudgaven af bilen – som Volkswagen håber på vil blive den ikoniske Beetles arvtager – bliver solgt for 40.000 euro og har en rækkevidde på 420 km, mens basismodellen, der først lanceres senere, har en rækkevidde på 330 km til en pris på 30.000 euro.