Volkswagen sætter flere milliarder af til bøder i dieselsag

Den tyske bilkoncern Volkswagen har hensat yderligere 7,5 milliarder kroner i sagen om snyd med dieselbiler.

I 2015 blev det afsløret, at Volkswagen havde fiflet med software i millioner af dieselbiler, så de fremstod mere miljøvenlige, end de egentlig var. (Arkivfoto) Eric Gaillard/Reuters Fold sammen
Læs mere

Selv om det er næsten fire år siden, at den tyske bilkoncern Volkswagen blev afsløret i snyd med dieselbiler, er sagen langt fra ovre.

Den tyske bilkoncern Volkswagen Group har hensat yderligere en milliard euro - svarende til 7,5 milliarder kroner - til eventuelle bøder.

Det oplyser selskabet i sit regnskab for første kvartal, der er offentliggjort torsdag morgen.

I 2015 kom det frem, at selskabet havde fiflet med software i millioner af dieselbiler verden over, så de fremstod mere miljøvenlige, end de var.

Den hemmelige mekanisme gjorde, at bilerne på vejene kunne udsende op til 40 gange så stor en mængde kvælstofilter, som måleudstyr ville vise under en test.

Siden 2015 har VW betalt over 27 milliarder euro - omkring 202 milliarder kroner. Det har været til bøder, erstatninger og forlig.

Forude lurer flere sager - blandt andet søgsmål fra investorer, der mener, at de er blevet ført bag lyset.

Sagen har også fået konsekvenser for en lang række topfolk i den tyske koncern.

I april rejste Den tyske anklagemyndighed har rejst anklager om groft bedrageri mod den tidligere topchef Martin Winterkorn og fire andre fra ledelsen.

Winterkorn og de andre risikerer fra seks måneders til ti års fængsel for groft bedrageri.

Den seneste hensættelse i første kvartal betyder, at Volkswagens overskud er faldet 2,2 milliarder kroner til 22,4 milliarder kroner.

Den tyske koncern har 12 bilmærker - herunder VW, Audi, Skoda og Porsche - under paraplyen.

Samlet har selskabet solgt 2,6 millioner biler i første kvartal.

Det er færre end sidste år, men bilerne er blevet afsat til højere priser, hvilket har øget Volkwagens salg med lidt over tre procent til 448 milliarder kroner.

/ritzau/