Fire af ti julefrokoster var allerede aflyst før nye restriktioner

Eventbranchen, der leverer mad, lys og lyd til arrangementer, er fortvivlet oven på de nye coronarestriktioner, for allerede de seneste to uger er masser af julefrokoster blevet aflyst.

Usikkerheden har gennem de seneste to uger betydet masser af aflysninger af julefrokoster i det, der er højsæson for eventvirksomheder, som leverer mad, lys og lyd. Nu kræver de kompensation. Arkivfoto: Jens Nørgaard Larsen/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Mens eventbranchen nervøst venter ved telefonen forud for årets største restaurantdag i morgen, fredag, er fire af ti julefrokoster allerede blevet aflyst.

Det fremgår af en undersøgelse, som erhvervsorganisationen SMVdanmark, der samler små og mellemstore virksomheder, netop har lavet blandt de medlemmer, der leverer mad, drikkevarer, lys og lyd.

79 procent af eventvirksomhederne havde, allerede inden de nye coronarestriktioner blev meldt ud onsdag aften, oplevet aflysninger til julefrokoster og andre arrangementer, og 40 procent af de planlagte arrangementer gennem de seneste to uger er blevet annulleret.

Kun rimeligt med kompensation

»Aflysningerne vælter ind hos eventleverandørerne. Det er derfor kun rimeligt, at julefrokostleverandørerne bliver kompenseret, når deres problemer åbenlyst opstår som følge af de bekymrede miner og kraftige opfordringer fra politikere og embedsmænd,« siger Mia Amalie Holstein, der er vicedirektør i SMVdanmark, med henvisning til opfordringen om at aflyse alle større, sociale firmaarrangementer.

Oven i de direkte aflysninger har 83 procent af eventvirksomhederne oplevet, at kunderne har været mere tilbageholdende med at booke arrangementer i år.

»Branchen vil blive ramt hårdt af, at regeringen nu opfordrer til at aflyse større firmaarrangementer. Så branchens omsætning, der i forvejen lå underdrejet, bliver nu banket helt ned. Samtidig er virksomhederne økonomisk udsultede, fordi de har været gennem mere end halvandet år, hvor indtjeningen har været begrænset. Og det var et politisk valg, at eventbranchen skulle holde for. Ellers ville man tidligere have sendt offentligt ansatte eller skolebørn hjem. Derfor skal der kompensation på bordet,« fastslår Mia Amalie Holstein.