Facebook lancerer konkurrent til Apples Siri

I fremtiden vil du kunne bede M om at oprette et fødselsdagsevent eller bestille aftensmad for dig i Facebook Messenger. Den personlige assistent er ligesom Apples Siri baseret på teknologien om kunstig intelligens og stemmegenkendelse, og eksperter spår, at det bliver den nye landvinding på de sociale medier.

Alle Facebook-brugere kan i fremtiden se frem til en personlig assistent. Den kommer til at hedde M og hjælpe dig med at bestille rejser og inviterer venner på middag. Foto: Valentin Flauraud/Reuters Fold sammen
Læs mere
Foto: VALENTIN FLAURAUD
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

»The M service« bliver Facebooks seneste opfindelse kaldt. Det er en personlig assistent, der via Facebook Messenger kan hjælpe brugere til at booke restaurantbesøg eller købe julegaver.

M er således en direkte konkurrent til Apples Siri og Microsofts Cortana, og eksperter spår, at kampen om at udvikle den bedste personlige assistent, er den næste store udfordring for verdens softwareudviklere. Det er på højde med kampen om at udvikle den bedste internetbrowser tilbage i 1990'erne, skriver Financial Times.

Lykkes det Facebook at udvikle en assistent, der kan handle på mundtlige kommandoer, vil det være en klar udfordring til Google, da man let kan forestille sig at det sociale netværks 1,5 milliard brugere i stedet vil søge information direkte gennem Messenger fra deres smartphone.

Indtil videre er M blevet testet af et par hundrede testbrugere i Facebooks hovedkvarter, og der er stadig lang vej før servicen kommer ud til almindelige forbrugere. I første omgang vil den personlige assistent kun reagere på, hvad den bliver spurgt om, men det er ikke utænkeligt, at der kan udvikles en version, som indlejrer al den information, som Facebook i forvejen har om sine brugere.

Hvis Facebook kan finde en måde at gøre det på, som ikke virker alt for intimiderende, står de stærkt i forhold til at slå andre bud på virtuelle assistenter, for så bliver den virkelig personlig.

Facebook har lige nu stort fokus på at udvikle sin Messenger app, der har 700 millioner brugere. Blandt andet er appen blevet udstyret med funktioner, der kan bruges til at overføre penge eller gaver direkte gennem chatforaet.