Erhvervsmæglere jubler over nyt industriområde - men et Silicon Valley bliver det ikke

Der er brug for et nyt, stort industriområde til logistik- og produktionsvirksomheder i Storkøbenhavn. Her vil de ni kunstige øer omkring Avedøre Holme være helt perfekte, vurderer erhvervsejendomsmæglere.

Regeringen og Hvidovre Kommune vil etablere, hvad de selv beskriver som fremtidens moderne erhvervsområde i forlængelse af det nuværende Avedøre Holme. Fold sammen
Læs mere
Foto: Illustration: Urban Power for Hvidovre Kommune

Et af Nordeuropas største, grønneste og mest innovative erhvervsområder. Sådan præsenterede Hvidovre Kommune mandag visionen for ni kunstige øer ud for Avedøre Holme, der skal skabe et nyt erhvervsområde i Storkøbenhavn over de næste årtier.

Allerede inden den officielle præsentation var direktør for Dansk Erhverv og tidligere erhvervsminister Brian Mikkelsen ude og kalde projektet for et nyt bud på et europæisk Silicon Valley.

Forventningerne er dermed helt i top for området på over tre millioner kvadratmeter med plads til i omegnen af 380 virksomheder og op til 12.000 arbejdspladser.

Planerne vækker i den grad også glæde blandt de erhvervsmæglere, der huserer i Storkøbenhavn.

Men der bliver dog næppe tale om noget nyt Silicon Valley eller et meget innovativt erhvervsområde, mener CEO hos Colliers, Peter Winther.

»Det, som Storkøbenhavn mangler, er erhvervsområder til industri og logistik. I dag skal du til Køge eller Taastrup og snart endnu længere væk for at få store sammenhængende arealer, der er oplagt til den type aktivitet,« siger han og fortsætter.

»Skal man ramme dér, hvor efterspørgslen er, og det som utvivlsomt vil give den bedste mulighed for succes, så skal man acceptere at Avedøre Holme har nogle funktioner, som er utrolig væsentlige for Storkøbenhavn. Men det er ikke et nyt Silicon Valley,« forklarer Peter Winther.

Han bakkes op af sin kollega Frank Kristensen, der er partner i EDC Erhverv Poul Erik Bech i Herlev.

»Der er jo stort set ingen jord tilbage i København og omegn til industrivirksomheder med lager og logistik behov. Derfor er det her et kærkomment projekt,« siger Frank Kristensen.

Men det er ifølge ham altså ikke kontorbygninger, der er behov for i Storkøbenhavn, men derimod en udvidelse af det nuværende Avedøre Holme.

»Vi kommer til at klappe i hænderne, når vi skal sælge noget i sådan et område. Vi sidder lige nu som mæglervirksomhed med en meget større efterspørgsel på industri- og logistik end det reelle udbud,« siger mægleren fra Herlev.