Deutsche Bank bekræfter forhandlinger med Commerzbank

Deutsche Bank oplyser søndag, at banken undersøger strategiske muligheder og bekræfter, at den er i drøftelser med Commerzbank.

Deutsche Bank bekræfter søndag, at banken er i forhandlinger med Commerzbank. Fold sammen
Læs mere
Foto: DANIEL ROLAND

Deutsche Bank har netop bekræftet den seneste tids spekulationer om, at den er i forhandlinger med Commerzbank om en mulig fusion.

Deutsche Bank skriver i en meddelelse, der er offentliggjort søndag kl. 13.04, at den undersøger sine strategiske muligheder og bekræfter drøftelser med Commerzbank.

»I lyset af opståede muligheder har bestyrelsen for Deutsche Bank besluttet at undersøge strategiske muligheder. I den proces er bestyrelsen fokuseret på at forbedre bankens vækst og indtjening,« skriver Deutsche Bank.

Banken understreger, at det ikke nødvendigvis vil ende med en transaktion, hvorefter den i samme åndedrag bekræfter de konkrete forhandlinger.

»Vi bekæfter, at vi er i drøftelser med Commerzbank,« skriver banken i sin kortfattede meddelelse.

Commerzbank bekræfter

Også Commerzbank bekræfter fusionsforhandlingerne.

»Commerzbank og Deutsche Bank er i dag blevet enige om at påbegynde drøftelser med en potentiel fusion som et muligt resultat,« står der i pressemeddelelsen fra banken.

Reuters skrev tidligere søndag, at de to bankers bestyrelser mødtes søndag formiddag forud for den ventede annoncering af fusionsovervejelserne. Bestyrelserne mødtes separat.

Der har længe været spekulationer i markedet om en fusion mellem de to storbanker

Reuters citerede tidligere på måneden bankkilder for, at bestyrelsen i Deutsche Bank var gået ind på at indlede forhandlinger med Commerzbank om en mulig fusion. Og i mandags bekræftede den tyske finansminister Olaf Scholz, at der er forhandlinger mellem de to banker

Flagskibet i den tyske bankverden

Den tyske stat ejer 15 pct. af aktierne i Deutsche Bank, der er flagskibet i den tyske bankverden. Banken klarede sig uskadt gennem finanskrisen. Men i årene efter har den fået flere og flere problemer.

I 2016 sagde Den Internationale Valutafond, IMF, at Deutsche Bank var den største potentielle risiko blandt verdens storbanker. IMF henviste til bankens forbindelser til andre banker.

Tyske embedsmænd frygter ifølge Reuters, at en recession eller en stor bøde ville kunne afspore bankens skrøbelige økonomi.

Den tyske regering ønsker en pålidelig national storbank til at støtte landets eksportledede økonomi.

Deutsche Bank og Commerzbank er Tysklands eneste tilbageværende storbanker. Tilsammen har de to banker 140.000 medarbejder på verdensplan.

Commerzbank er specialiseret i at støtte landets mange mellemstore virksomheder, som udgør rygraden i tysk økonomi.