Danskere i hobetal bestiller ferie til særligt to øer: »Vi har sjældent set noget lignende«

I marts måtte rejsebranchen aflyse alle pakkerejser frem til 1. september. Men nu begynder bestillingerne at tikke ind, og danskerne vil især sydpå til to øer.

 
"Sommeren er over os, strandene er overfyldte, fodboldmesterskaber bliver fejret, og vi vil alle det samme samtidigt. Men bør vi være bekymrede? Video: Reuters/Ritzau Scanpix, billede: Niels Ahlmann Olesen, redigering: Ida Meesenburg." Fold sammen
Læs mere

Det kan mærkes hos charterselskaberne, at myndighedernes rejsevejledning til danskerne i denne uge er blevet langt mindre restriktiv.

Coronakrisen har været katastrofal for rejsebranchen, men nu tør selskaber som Spies og TUI godt være forsigtigt håbefulde igen.

Danskerne er begyndt at bestille de pakkerejser, som selskaberne nu har sat til salg fra cirka midt i juli og frem.

Indtil videre er særligt to destinationer populære blandt danskerne. Det er de to græske øer Rhodos og Kreta.

»Vi har sjældent set noget lignende,« siger pressechef Mikkel Hansen fra TUI Danmark, som oplever, at Grækenland står for over halvdelen af de rejser, de har solgt i sommer indtil videre.

At Grækenland ser særligt populært ud indtil videre, bekræftes også Spies’ pressechef Lisbeth Nedergaard.

Spies oplever desuden meget interesse for Mallorca, mens der for TUIs vedkommende også er tryk på Cypern.

Spirende optimisme

Begge selskaber vurderer, at den store interesse for Grækenland i år kan skyldes, at landet har klaret sig nogenlunde igennem coronakrisen.

Landet har til dato haft i alt 3.321 smittede, og 191 er døde som følge af covid-19 ifølge det amerikanske universitet Johns Hopkins.

»Det giver os ro i maven, at der har været så lavt smittetryk de steder, vi sender gæsterne hen. Det er snublende nærliggende at tro, at danskerne også kigger på smittetryk, når de bestiller rejser,« siger Lisbeth Nedergaard med henvisning til Grækenland og Mallorca.

Mikkel Hansen fra TUI er heller ikke i tvivl om, interessen for Grækenland og Cypern er styrket af den grund.

»De har jo helt klart fulgt med i smittetrykket. Det tyder på, at danskerne sidder og tjekker manuelt op, før de bestiller rejser,« siger Mikkel Hansen.

På grund af coronakrisen måtte Spies aflyse 60.000 rejser, der ellers var planlagt frem til september, oplyser Lisbeth Nedergaard.

Men fredag morgen klokken ni begyndte de igen at sælge pakkerejser til juli. Inden for de første to timer havde man solgt over 100 rejser.

»Vi er meget håbefulde, positive og glade, men vi er stadigvæk spændte på, hvordan udviklingen fortsætter. Det er bare svært at spå om i øjeblikket. Meget tyder på, at rejselysten absolut er der,« siger hun.

Også hos TUI er man optimistiske. Fra onsdag til torsdag denne uge oplevede TUI en 150 procents stigning i antallet af bestillinger.

»På en skala over, hvor positiv jeg er, ligger jeg nok på 6-7-stykker. Der har været meget debat om, at rejsebranchen først blev bedt om at aflyse alt, og så pludselig åbnede myndighederne alligevel op for, at man kunne rejse. Men nu er jeg bare glad for, at det endelig bliver muligt for danskerne at komme sydpå,« siger Mikkel Hansen.